Brasilian tähtipelaaja kävi lähellä kuolemaa Venäjällä 13 vuotta sitten – palaa MM-kisoissa tapahtumapaikkaan

Toppari Thiago Silvan selviäminen oli hiuskarvan varassa.

Thiago Silva on edustanut Brasiliaa vuodesta 2008.

17.6.2018 18:00

MM-kisojen yksi suurimmista ennakkosuosikeista Brasilia aloittaa turnauksensa tänään sunnuntaina iltaottelussa Sveitsiä vastaan.

Brasilian maajoukkue yöpyy luksushotellissa Sotshissa mutta pelaa ottelunsa muissa kaupungeissa.

Brasilian maajoukkue harjoitteli lauantaina. Kuvassa Paulinho (vas.), Neymar, Thiago Silva ja Willian.

Sveitsi-ottelu pelataan Rostovissa, noin 200 kilometrin päässä Moskovasta, josta yhdellä tähtisikermän pelaajista on tunteikkaita muistoja.

Kokenut toppari Thiago Silva, 33, saapui Dinamo Moskovaan lainalle Portosta 13 vuotta sitten, vuonna 2005.

Tuolloin vielä tuntematon 20-vuotias pelaaja ei kuitenkaan käynyt läpi lääkärintarkastusta ennen liittymistään joukkueeseen. Hänellä oli jo saapuessaan oireita: kuumetta, yskää ja hikoilua. Oireiden oletettiin olevan flunssaa, mutta muutama päivä myöhemmin pelaajan kunto alkoi huolestuttaa lääkäreitä, ja hänet lähetettiin sairaalaan.

Kävi ilmi, että hänellä oli tuberkuloosi – oli ollut jo yhdeksän kuukautta.

– Jos tauti olisi löydetty pari viikkoa myöhemmin, olisit kuollut, lääkäri kertoi Silvalle Forfourtwon mukaan.

Lääkärit suosittelivat toisen keuhkon poistamista, mutta brasilialainen ei suostunut siihen. Uran päättyminen näytti kuitenkin todennäköiseltä. Hän vietti lopulta kuusi kuukautta huoneessa toipumassa. Silvan vanhemmat ja tyttöystävä muuttivat Moskovaan, jotta voisivat olla pelaajan lähellä.

Dinamo maksoi sairaalakulut, mutta Silva ei koskaan palannut joukkueen riveihin. Hän palasi Brasiliaan ja meinasi lopettaa jalkapallon. Äiti sai poikansa pään käännettyä, ja Silvasta tuli yksi brasilialaisseura Fluminensen avainpelaajia.

Hän siirtyi vuonna 2009 AC Milaniin ja sieltä vuonna 2012 Paris Saint-Germainiin, jossa hän pelaa edelleen. Häntä pidetään yhtenä maailman parhaista pelaajista pelipaikallaan.

Thiago Silva juhli Ranskan mestaruutta PSG:n kanssa toukokuussa.

Silvalla on tilillään 70 maaottelua, mutta jokainen matsi on hänelle erityinen.

– Se on ainutlaatuista. Kuka tahansa pelaaja ei pääse pitämään päällään Brasilian pelipaitaa. Se tuo myös vastuuta, sillä meidän täytyy onnistua 200 miljoonan brasilialaisen vuoksi, hän kertoi Goalille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?