Diego Maradona rasismikohun keskellä – fanit saivat karun tervehdyksen: ”Kaikki olivat ällistyneitä”

Jalkapallolegenda oli seuraamassa Argentiinan ja Islannin välistä ottelua.

Diego Maradona varasti show’n Argentiinan MM-avauksessa.

17.6.2018 12:52

Argentiina ja Islanti tasasivat pisteet MM-kisojen avausottelussaan lauantaina. Islannille tasapeliä Lionel Messin johtaman joukkueen kanssa voi pitää voittona, Argentiinalle tulos oli selkeä pettymys.

Ottelua – ja muun muassa Messin epäonnistunutta pilkkua – oli todistamassa myös pelaajalegenda Diego Maradona. Kamerat poimivat hänet kuviin usein ottelun aikana, eikä suurista ja dramaattisista eleistä ollut pulaa.

Maradona eläytyi peliin täysivaltaisesti.

Maradona on kuitenkin joutunut myös kyseenalaiseen valoon ottelun aikana tapahtuneen välikohtauksen vuoksi. Paikalla olleet toimittajat Jacqui Oatley ja Seema Jaswal todistivat vierestä, kuinka Maradona teki kyseenalaisen eleen häntä tervehtineille faneille.

Toimittajien mukaan lähellä istuneet eteläkorealaiset fanit olivat huutaneet ”Diego” ja halunneet saada legendasta kuvan.

Maradona olikin ensin hymyillyt, heiluttanut ja lähettänyt jopa lentosuukon.

Tämän jälkeen Maradona oli kuitenkin vetänyt sormillaan silmänsä viiruiksi, mitä pidetään yleisesti rasistisena eleenä.

– Kaikki, jotka näkivät sen, olivat ällistyneitä, Oatley twiittasi.

– Hänen pitäisi tietää paremmin. Häntä kuvanneet miehet olivat innoissaan, ja tuo oli hänen vastauksensa. Todellinen pettymys, Jaswal kommentoi twiitissään.

Maradona myös herätti pahennusta tupruttelemalla sikaria ottelun aikana, vaikka stadion on savuton alue.

Maradonaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Hän voitti Argentiinan maajoukkueen kanssa kultaa Meksikon MM-kisoissa 1986, ja hänet valittiin tuolloin kisojen parhaaksi pelaajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?