IS listasi jalkapallon MM-joukkueiden ”lionelmessit” – tässä ovat Alppien Messi ja muut sankarit

Lionel Messejä on vain yksi, mutta monella maalla on luonnollisesti oma ”messinsä”.

Jokainen MM-joukkue ottaisi mielellään riveihinsä Lionel Messin.

17.6.2018 6:31

On olemassa vain yksi Lionel Messi, jonka jokainen joukkue haluaisi varmasti riveihinsä. Koska se on mahdotonta, fanit istuttavat mielellään oman maansa pelaajia argentiinalaistähden jalanjälkiin.

Ilta-Sanomat listasi nämä torstaina alkaneiden MM-kisojen ”Messit”. Osa on saanut arvonimensä taitojensa, osa puhtaasti ulkoisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Etelä-Korea

On vain yksi Lee Seung-woo! Hellas Veronan 20-vuotias laitahyökkääjä on Barcelonan legendaarisen akatemian La Masian kasvatti, aivan kuten Messi. 170-senttisen energiapakkauksen parhaat vuodet ovat vasta edessä, ja hän oli hienoinen yllätysvalinta kisoihin. Ei ole välttämättä vielä avauskokoonpanossa, mutta taitoa riittää ratkaista peli kuin peli.

Etelä-Korean Lee Seung-woo on ihastuttanut pelitaidoillaan.

Sveitsi

Jos hän olisi koripalloilija, Xherdan Shaqiri olisi tietenkin ”Shaq”. Mutta jalkapalloa kun pelataan, 169-senttinen minitaituri on saanut kantaa liikanimeä ”Alppien Messi” jo vuosia. ”Taikakääpiö” on monen lempinimensä veroinen temppumestari ja oivaltava pelintekijä. Jos Shaqirilla kulkee, Sveitsi on vahvoilla.

Xherdan Shaqiri osaa dominoida keskikenttää.

Egypti

Mohamed Salahilla on monta lempinimeä, ”Egyptin Messi” on vain yksi niistä. Hän lienee kaikista maailman messeistä lähimpänä alkuperäistä – ainakin jos puhutaan tehoista. Tyylillisesti Salah ja Messi ovat luonnollisesti erilaisia, vaikka kumpikin toki nauttii pitkistä kuljetuksista ja oivaltavista syötöistä. Mutta Salahin uskomaton kausi tekee hänestä liki esikuvansa veroisen – ainakin juuri tällä hetkellä.

Koko maailman on odottanut, toipuuko Mohamed Salah kisoihin.

Iran

Harvinaista kyllä, Iranilla on pakassaan jopa kaksi messiä: Kentällä häärää taitava hyökkääjä Sardar Azmoun. Hän on tehnyt komeat 23 maalia 33 maaottelussa. Kokonsa (186 cm) puolesta hänellä ei ole juuri oikean Messin kanssa tekemistä, mutta lempinimi lohkesi todennäköisesti miehen taitojen ja tehojen vuoksi.

Sardar Azmoun on tehnyt 23 maalia 33 maaottelussa.

Toinen ”Iranin Messi” löytyy katsomon puolelta. Reza Parastesh on Azmounin vastakohta: ulkonäkönsä puolesta yksi yhteen, futistaitoja taas ei ole ollenkaan. Parastesh kiertää eri kaupungeissa esiintymässä Messinä ja ottaa valokuvia fanien kanssa. Hän löysi tiensä luonnollisesti myös Moskovaan ja sekoitti Punaisen torin välittömästi.

Messi? Ei vaan kaksoisolento Reza Parastesh.

Saudi-Arabia

Fahad Al-Muwallad lienee Fani-Messiäkin tuntemattomampi ”messi” muttei välttämättä enää kauaa. Al-Muwallad, Al-Ittihadin 168-senttinen taituri, siirtyi keväällä lainalle Espanjan pääsarjaseuraan Levanteen ja pääsi muutamaan otteeseen kentälle. Al-Muwallad on joukkueensa ehdottomasti tärkeimpiä pelaajia ja taitaa sekä pelinteon että maalaamisen.

Fahad Al-Muwallad väläytteli La Ligassa.

Peru

”El Messi Peruano” eli Raul Ruidiaz pääsee esittelemään osaamistaan kovaan lohkoon. Lempinimi tulee sopivasti pienestä koosta (167 cm) sekä erinomaisesta kyvystä ohittaa vastustajat harhautuksilla. 27-vuotias ampui yhteensä 40 maalia kahden viime kauden aikana kovassa Meksikon pääsarjassa. On lähellä siirtoa MLS:n Seattleen.

Perun Raul Ruidiaz teki viime kaudella 40 maalia.

Heillä ei ole ”messiä”

Portugali. Tätä keskustelua ei kannata edes aloittaa.

No words needed.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?