MM-futis

Naispoliitikko esitti rasistisen seksitoiveen Venäjän naisille ennen MM-kisojen alkua

Julkaistu:

mm-futis
Venäläispoliitikko toivoo naisten pitäytyvän seksistä muiden kuin valkoihoisten kanssa.
Jalkapallon MM-kisojen antamista Venäjälle on kritisoitu monesta eri syystä. Korruption, maan epädemokraattisuuden ja puutteellisen infrastruktuurin lisäksi rasismi on keskeisiä syitä, miksi monet eivät pitäneet Venäjää sopivana kisaisännäksi.

MM-kisat alkavat torstaina, ja kisojen aattona rasismi nosti päätään. Venäjän parlamentin perhekomitean johtaja Tamara Pletnjova varoitti venäläisnaisia harrastamasta seksiä ei-valkoihoisten miesten kanssa. Pletnjovan mielestä lapset, jotka eivät ole valkoihoisia, joutuvat epäoikeudenmukaiseen asemaan maassa. Rasismiin puuttumisen sijaan Pletnjova näkee parhaaksi vaihtoehdoksi omien piirissä pysymisen.

– Meidän on synnytettävä omia lapsiamme. Nämä lapset kärsivät ja ovat kärsineet jo neuvostoajoista lähtien, Pletnjova kertoi Govorit Moskva-radioaseman haastattelussa Guardianin mukaan.

Neuvostoajoilla Pletnjova viittasi Moskovan olympialaisiin 1980. Tuolloin ehkäisyvälineitä ei saanut helposti Neuvostoliitossa, ja maahan syntyi sopivasti yhdeksän kuukautta olympialaisten jälkeen paljon eri etnisiä taustoja olleita lapsia. Heitä kutsutaan ”olympialaisten lapsiksi”. Pletnjovan mielestä näitä lapsia kiusattiin taustansa vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– On yksi asia olla samaa rotua, mutta ihan eri jos he ovat eri rotuja. En ole nationalisti, mutta tiedän, että lapset kärsivät. Heidät hylätään, ja se siitä. He jäävät elämään äitinsä kanssa.

Kommunistisen puoleen jäsen Pletnjova kertoi kuitenkin, että toivoisi venäläisten menevän naimisiin rakkauden, ei etnisen taustan vuoksi.

MM-kisoihin matkustaa satojatuhansia faneja ympäri maailman. Toinen venäläispoliitikko, Aleksandr Sherin, varoitti venäläisiä kanssakäymisestä vierasmaalaisten kanssa. Hänen mielestään ulkomaalaiset saattavat tuoda vierasperäisiä tauteja maahan ja sairastuttaa ihmisiä.

Rasismi on Venäjällä yleistä myös jalkapallostadioneilla. Uefan tarkkailijoiden mukaan vuosina 2012–14 maassa rekisteröitiin yli sata rasistista jalkapalloon liittynyttä tapausta. Useimmiten kyse oli huudoista tai lauluista tummaihoisille pelaajille.

Yksi tunnetuimmista tapauksista sattui vuonna 2013. Manchester Cityä edustava Yaya Toure tulistui apinahuutoihin kesken ottelun Moskova TsSKA:a vastaan Moskovassa. Toure marssi vihaisesti erotuomarin pakeille ja vaati asiaan puuttumista. Pelin annettiin kuitenkin jatkua, ja Touren mukaan myös solvaaminen jatkui yhtä lailla.
Tilaa Urheilulehti tästä:

Urheilulehti + kausioppaat

19,90 €/2 kk * (=9,95 €/kk)

Tilaa »
 • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
 • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat

* Jatkuva tilaus. Ensimmäiset 2 kk 19,90€, sen jälkeen 26,50€/2 kk.

Urheilulehti, kausioppaat ja liveottelut (Ruutu+)

13,95 €/kk

Tilaa »
 • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
 • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat
 • Urheilulehtien arkistot netissä
 • Näköislehti netissä jo keskiviikkoisin
 • Ruutu+ urheilun liveottelut ja tallenteet
 • Ruutu+:n muu sisältö: viihde, leffat, lastenohjelmat, ym.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt