Presidentti Sauli Niinistö yllätti soittamalla Ylen radiolähetykseen – kertoi karmeimmasta kokemuksestaan MM-jalkapallossa - MM-futis - Ilta-Sanomat

Presidentti Sauli Niinistö yllätti soittamalla Ylen radiolähetykseen – kertoi karmeimmasta kokemuksestaan MM-jalkapallossa

Presidentti Sauli Niinistö on kannattanut Hollantia 1970-luvulta lähtien.

Julkaistu: 10.6.2018 13:08, Päivitetty 10.6.2018 13:32

Sauli Niinistö veikkasi Saksaa torstaina alkavien kisojen mestariksi. Hän myös kertoi kurjimman kisamuistonsa.

Presidentti Sauli Niinistö soitti Ylen jalkapallon MM-kisojen ennakkolähetykseen sunnuntaiaamuna ja paljasti suosikkinsa.

Niinistö on kannustanut Hollantia 1970-luvulta, mutta oranssipaidat karsiutuivat Venäjän MM-turnauksesta.

Hollannin ollessa poissa Niinistö veikkasi Saksaa torstaina alkavien kisojen mestariksi.

– Täytyy varmaankin mennä saksalaisten kanssa. Pronssia ottaa toivottavasti Islanti, Niinistö arvioi Ylelle.

Niinistöstä tuli Hollannin maajoukkueen kannattaja, kun maassa pelattiin 1970-luvun viihdyttävintä jalkapalloa.

– Sieltä se on peräisin pitkälti Johan Cruyffin ansiosta. Hollantilaisessa ja tanskalaisessa jalkapallossa 1990-luvulla välittyi sellainen iloisuus, joka sisälsi myös riskejä. Hollanti taisi sen takia hävitäkin finaaleja, mutta siinä oli henkeä takana.

”Karmaiseva kokemus”

Presidentti nimesi lähetyksessä MM-kisahistorian kurjimmaksi kokemuksekseen ranskalaisen Zinedine Zidanen ulosajon 2006 kisojen loppuottelussa.

Zidane sai punaisen kortin pukattuaan päällään italialaispuolustaja Marco Materazzia rintaan ottelun jatkoajalla.

– Zidane oli suuria ihanteitani. Kun tuo pusku tuli, kyllä siinä maailma musteni. Se oli karmaiseva kokemus, Niinistö sanoi.

”Kumma koukku”

Presidentti kertoi seuraavansa MM-kisoja innolla. Tavalliset maaottelut eivät häntä aina sytytä, mutta kisat kiinnostavat.

– MM-kisoissa jokainen matsi yhtäkkiä imee puoleensa. Kun on kerran nähnyt yhden joukkueen, oppii tuntemaan sen pelaajat. Saman joukkueen seuraavaa peliä suorastaan odottaa. Se on kumma, kiehtova koukku, presidentti sanoi.

Yle Puhe ennakoi MM-kisoja 24-tuntisessa lähetyksessään, joka alkoi lauantaina kello 12 ja päättyi vuorokausi myöhemmin.

Lisätty presidentti Niinistön kommentit vuoden 2006 loppuottelusta ja MM-kisojen kiehtovuudesta sekä päivitetty otsikko klo 13.32.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?