Miss Suomi

Missien alusvaatekuvat jakavat mielipiteitä – yksi asia missifinalisti Emilian, 23, poikkeuksellisessa päätöksessä ihmetyttää

Julkaistu:

missikilpailu
Miss Suomi 2018 -finalisti Emilia Anttikoski ei periaatteidensa vuoksi halua poseerata alusvaatteissa.
IS kertoi aiemmin, että Miss Suomi -kilpailun finalisti Emilia Anttikoski, 23, kieltäytyi poseeraamasta alusvaatteissa maanantaina järjestetyissä kuvauksissa. Anttikoski kertoi IS:lle, ettei hän periaatteen vuoksi halunnut näyttäytyä alusvaatteissa.

– En mene alusvaatteissa minnekään julkisesti, joten en halua poseerata kamerallekaan niin. Jos kuva lähtee leviämään nettiin, siellä on iso yleisö, Anttikoski kertoi.
  • Katso yllä olevalta videolta, miten Miss Suomi -finalistien alusvaatekuvaukset sujuivat!
Missifinalisti teki kantansa selväksi jo kilpailun alkuvaiheessa. Hänen mukaansa kaikki suhtautuivat päätökseen erittäin hyvin, ja hän sai kuvauksissa ylleen yöpaidan ja kimonon.

– Oli ihanaa, että kaikki tulivat tässä asiassa vastaan, ja pääsimme hyvään yhteisymmärrykseen. Mielipidettäni arvostettiin, ja se tuntui todella hyvältä, Anttikoski kiitteli.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Miss Suomi -finalisti kieltäytyi paljastavista alusvaatekuvista: ”Minun täytyi vetää omat rajani”

Missifinalistin poikkeuksellinen päätös herätti heti keskustelua IS:n lukijoiden joukossa. Monien mielestä Anttikosken päätös oli erittäin kunnioitettava.

– Kauneilla kasvonpiirteillä pärjää, ei tarvitse näyttäytyä koko kansan edessä Eevan asussa!

– Miksi pitäisi esiintyä alusvaatteissa? Hyvä, että joku pitää periaatteistaan kiinni.

– Arvostan. Etenkin kun oli tehnyt tuon etukäteen selväksi.

– Erittäin fiksu päätös. Olet viisas nuori nainen. Sinulla on täysi oikeus päättää omasta kehostasi.


Moni kommentoija piti Anttikoskea hyvänä roolimallina nuorille tytöille. Hänen päätöksensä uskotaan näyttävän esimerkkiä siitä, ettei naisen tarvitse riisuutua muiden tahdosta.

– Tervejärkinen nuori nainen. Hienoa, että pitää omasta vakaumuksestaan kiinni eikä taivu painostuksen alla. Esimerkkinä nuorille tytöille!

– Fiksu nuori nainen tekee rajat selväksi eikä suostu olemaan toisten ihmisten lelu. Valitettavasti kaikilla naisilla ei ole yhtä selvää kykyä vetää rajoja ja pitää ne kuin Emilialla on. Jos Miss Suomen halutaan olevan ihka oikeasti roolimalli muille tytöille, Emilia Anttikoski pitäisi kruunata Miss Suomeksi 2018.


Anttikosken päätös koettiin myös erikoiseksi. Kommenteissa ihmeteltiin, miksi hän halusi missiksi, jos ei suostunut poseeraamaan alusvaatteissa. Alusvaatekuvaukset kuuluvat perinteisesti Miss Suomi -kilpailuun. Anttikosken päätöksen kyseenalaistajat epäilivät, että tämä kerjäsi kieltäytymisellä huomiota.

– Enemmän kuin siveys, paistaa tässä huomionhakuisuus.

– Eiköhän tällä vaan yritä kalastella huomiota kuinka rohkea on kun kieltäytyy.

– Neitokainen, joka lupautuu missikisoihin, on mielestäni lupautunut esittelemään niitä asuja mitä muiltakin vaaditaan. On selvää, ettei missiorganisaatio vaadi mitään epäsiveellisyyksiä kun laittaa ehdokkaat lavalle. Olisiko tässä vain huomionherättäminen kyseessä?

Osa kommentoijista ihmetteli myös sitä, miksi Anttikoski poseeraa bikineissä, muttei suostu alusvaatekuviin. Anttikoski itse perusteli päätöstään sillä, että bikineissä hän esiintyy julkisesti esimerkiksi uimarannalla, mutta alusvaatteissa ei.

– Eikö tuo nyt ole aivan sama asia onko bikinikuvissa vai alusvaatekuvissa? Kummatkin paljastavat yhtä paljon. En ole koskaan ymmärtänyt tätä paradoksia, eräs kommentoija ihmettelee.

– Mitä eroa on bikineillä ja alusvaatteilla nykypäivänä? Kovin samalta näyttää, toinen jatkaa.

– Juu, ei varmaan ole helppoa aina pitää kiinni periaatteistaan, ei ainakaan silloin, jos poseeraa pikkupikku bikineissä, mutta kieltäytyy noin periaatteen vuoksi poseeraamasta alusvaatteissa. Ainakin minulla (ja monella muullakin) on useat alusvaatteet peittävämpiä kuin esim. nuo bikinit, joissa missit ovat poseeranneet lehtien sivuilla jo päiviä.

– Bikinit paljastaa yhtä paljon kun alusvaatteet, alusvaatteita on myös ”ei niin paljastavia”, esim. korsetti? En ymmärrä siis tätä neitoa, bikinit ok, mut alusvaatteet ei...


Kommenteissa myös huomautettiin, että bikineissä ja alusvaatteissa on eroa.

– Hieno periaate nuorelta naiselta. Bikinit on bikinit ja alusvaatteisillaan kukaan kulje julkisella paikalla.

– Sellaisessa asussa, missä ei esiintyisi julkisella paikalla, ei poseeraa valokuvissakaan. Toi on aika hyvä periaate ja kannattaisi noudattaa laajemminkin.

Missikonkarilta ymmärrystä

Vuoden 1996 Miss Suomi Lola Odusoga kertoi IS:lle ymmärtävänsä, miksi missi saattaa kieltäytyä alusvaatekuvista. Lukuisissa bikini- ja alusvaatekuvauksissa poseerannut konkari näkee selvän sävyeron eron uima-asujen ja alusvaatteiden välillä.

– Bikinit ja uikkarit voi rinnastaa urheiluun ja harrastamiseen, mutta alusvaatteet ovat vain ja ainoastaan alusvaatteita, Odusoga sanoo.


Odusogan mukaan mallina työskenteleminen ei edellytä automaattisesti suostumista alusvaatekuviin. Hänen mukaansa jokaisen tulee tehdä niin kuin parhaaksi näkee.

– Alusasut ovat toisille hyvin yksityinen ja intiimi asia, eikä niissä haluta esiintyä kuin kotiseinien sisäpuolella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt