Miss Suomi

Näin Eino Makunen arvioi missifinalisteja – apuna kuuluisat kriteerit: ”Useimmat heistä täyttävät ne”

Julkaistu:

miss suomi 2017
Eino Makunen saapui Kalastajatorpalle Miss Suomi -finaaliin sunnuntaina.
Missikeisari Eino Makunen odottaa hyväntuulisena uuden Miss Suomen valintaa.

– Ensimmäistä kertaa saan vain katsoa kisoja sivusta. Mä istun katsomossa ja mun tytär hoitaa tuomariston sihteerin hommia. Mä en joudu tekemään hommia ollenkaan, onneksi, Makunen myhäilee.

– Ei tarvi päsmäröidä ollenkaan, saa vain arvostella.

Missifinalistit täyttävän missikeisarin mukaan hänen tiukat kriteerinsä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ainakin useimmat heistä täyttävät ne!

– Kaikki finalistit ovat erittäin kauniita tyttöjä. On sieltä noussut omia suosikkejakin, mutta en mä niitä paljasta!


Missikisat ovat kokeneet melkoisen muutoksen tänä vuonna. Yleensä Miss Suomi on valittu keväällä, mutta nyt kruunaus suoritetaan vasta syksyllä. Lisäksi keväällä julkistettiin 21 semifinalistia, jotka pääsivät kesän aikana valmistautumaan finaalia varten. Finaalikymmenikkö ilmoitettiin syyskuun alussa.

Suoraa tv-lähetystä ei myöskään nähdä pääkanavilla, vaan se siirtyi Discoverylle ja lähetys nähdään livenä sekä TV5-kanavalta että Friiltä.

Makunen on uudistuksiin tyytyväinen.

– Ne on Sunneva Kantolan idea, ja se osoittautui aika hyväksi.

– Kansainväliset kisat on myös siirtyneet loppuvuoteen. Me varmaan jo ensi yönä ilmoitetaan voittajat Japaniin Miss International Beauty -kisaa ja Lontooseen Miss Maailma -kisaan. Se on niin kiireistä nykyään.

85-vuotias Makunen kertoo voivansa oikein hyvin.

– Vähän kihti vaivaa jalassa ja mulla on lääkitys päällä, mutta muuten voin oikein hyvin.


Mitkä ovat missin ihannemitat?

Missin ihannemittoina on pidetty 90-60-90-suhdetta, jossa kapea vyötärö yhdistyy uhkeaan poveen ja muodokkaaseen lantioon.

Makunen ylisti aiemmin IS:n haastattelussa pitkänhuiskeita kaunottaria, jotka sopisivat kansainvälisiin missimittelöihin.

– Ihannemitoista voi poiketa, sillä tärkeintä on vartalon sopusuhtaisuus. Henkilökohtaisesti mielestäni missin sopiva pituus on 175 sentin hujakoilla.

– Itse katson aina misseissä kokonaisuutta eli vartaloa, kasvoja, hampaita, hiuksia ja persoonaa. Tytöillä yleissivistys on tärkeää. Täydellinen Miss Suomi on yhdistelmä fyysistä kauneutta ja henkistä kanttia, Makunen sanoi IS:lle keväällä 2015.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt