IS esittelee Suomen Miss Maailma -ehdokkaat - Miss Suomi - Ilta-Sanomat

IS esittelee Suomen Miss Maailma -ehdokkaat

Takana vasemmalta: Linnea Aaltonen, Laura Vienonen, Sari Uuskoski, Jonna Tynkynniemi, Essi Pöysti, Minna Nikola. Alarivi vasemmalta: Jenni Viitaniemi, Minna Nikkilä, Violetta Hunninen, Xhylije Nura

Julkaistu: 6.9.2007 19:10

Miss Maailma Suomi -kilpailun ehdokkaat esiteltiin tänään lehdistölle. Kymmenen kaunotarta tavoittelee kilpailun voittoa ja palkintona olevaa kisamatkaa kansainväliseen Miss Maailma -finaaliin. Koossa on poikkeuksellisen kovatasoinen ja mielenkiintoinen kymmenikkö, joka voisi jopa haastaa monen vuoden Miss Suomi -finalistijoukon.

Essi Pöysti on Miss Maailma Suomi -kisan osallistujista ainoa, jolla on kokemusta Miss Suomi -finaalissa. Hän osallistui kisaan viime talvena, mutta ei sijoittunut kolmen kärkeen.

- Ehkä tässä on vähän revanssihenkeä mukana, Essi miettii.

Essin haastajiltakaan ei kokemusta puutu. Vasta 17-vuotias Laura Vienonen on jo ehtinyt voittaa kansainvälisen kauneuskilpailun, sillä hänet kruunattiin Israelissa järjestetyn Miss Cinderella kisan ykköseksi aiemmin tänä vuonna. Tuolta kisamatkalta Lauralla on jo takataskussaan mallisopimus Los Angelesiin, mutta hän on muuttamassa USA:han vasta tammikuussa.

- Olisi upeaa saada edustaa Suomea Miss Maailma -kisassa sitä ennen, hän sanoo.

Vaikka Linnea Aaltosella on ikää vasta 19 vuotta, on hänkin ehtinyt hankkia kansainvälistä kisakokemusta Miss Earth -kilpailusta Filippiineiltä. Linnean nukkemaisen kauniit kasvot ja tummat silmät ihastuttavat, ja hän kertoo ulkomaisesta kisakokemuksesta olleen hyötyä.

- Lähdin Filippiineille aika kokemattomana. Nyt olen jo paljon valmiimpi kansainvälisiin kilpailuihin, Linnea kertoo ja sanoo oppineensa erityisesti sen, että hyvään ryhtiin täytyy panostaa koko ajan.

Jos kisan kauneimpia silmiä haetaan, saanee Linnea kovimman vastuksen Xhylije Nurasta, jonka tummiin silmiin hukkuu helposti. Kirurgiksi tähtäävän Xhylijen tumman eksoottiset piirteet ovat perua kosovolaisista juurista.

Ulkomaisia geenejä on myös 21-vuotiaalla Violetta Hünniselta, joka muutti Virosta Suomeen 5-vuotiaana. Violetta erottuu missikymmeniköstä erityisesti mallimaisen otsatukkansa ansiosta.

- Leikkasin sen vuosi sitten ja ihastuin siihen niin paljon, että se on jäänyt, Violetta kertoo tyylikkäästä kampauksestaan.

Kisan tuomarit saavat olla todella tarkkana, etteivät sekoita kahta kilpailijaa keskenään. Sen verran samanlaiset nimet ovat Minna Nikolalla, 17, ja Minna Nikkilällä, 21. Kumpikin on jo ehtinyt hankkia kisakokemustakin. Minna Nikkilä on jo varmistanut paikkansa tammikuiseen Miss Suomi -semifinaaliin.

Sari Uuskosken, 22, pitkäjänteisyyttä täytyy kehua. Vaalea kaunotar yritti Miss Suomi -kisaan kolme kertaa vuosina 2004-2006. Joka kerta hän pääsi semifinaalin, selvisi siellä 15 parhaan joukkoon, mutta karsiutui aina, kun lopullista finaalikymmenikkö valittiin.

- Ensimmäisellä kerralla olin yllättynyt, kun pääsin niin pitkälle, mutta seuraavana vuonna kalkkiviivoilla putoaminen harmitti jo tosi paljon, Sari muistelee.

Nyt Sari sai revanssinsa, sillä hän pääsi Miss Maailma Suomi -finaaliin ohi muutamien entisten Miss Suomi -finalistien.

Jenni Viitaniemi, 18, ei ollut haaveillut missin urasta ennen kuin hänen mallitoimistonsa ehdotti yllättäen ehdotti kisoihin osallistumista.

- Aluksi epäröin koko ajatusta, mutta lopulta päätin lähteä mukaan, Jenni kertoo.

Jonna Tynkynniemi, 23, sen sijaan ehti miettiä osallistumista jonkin aikaa.

- Täytän vuoden kuluttua jo 24, joten nyt alkoi olla viimeinen mahdollisuus osallistua, Oulun yliopistossa arkkitehdiksi opiskeleva tumma kaunotar kertoo.

Lisää aiheesta