Yllätysveto! Tässä on Jokerien pelipaikka – myös pelaajista paljastui uutta tietoa

Jos Jokerit pelaa ensi kaudella Mestiksessä, pääpelipaikkana on Kerava. Lisäksi Jokerien tarkoitus on pelata osa otteluista Helsingin jäähallissa.

Jokerit lähtee Keravalle.

28.2. 19:42 | Päivitetty 28.2. 21:46

Jokerien mahdollinen kotihalli ensi kaudella Mestiksessä löytyy Keravalta, Jokerit tiedottaa.

Keravan jäähallin kapasiteetti on noin 1 500 katsojaa.

Lisäksi Jokerit pelaisi osan otteluistaan Helsingin jäähallissa Nordenskiöldinkadulla.

– Olemme kiitollisia Keravan kaupungille ja sen johdolle tästä mahdollisuudesta. Samalla haluamme kiittää myös alueen muita jääurheiluseuroja joustavasta suhtautumisesta ja hyvin sujuneesta yhteistyöstä, Jarmo Koskinen sanoo tiedotteessa.

Nordenskiöldinkadun jäähallissa Jokereilla on tarkoitus pelata ”noin 4–10 ottelua”.

– Kaudella 2024–25 Jokereiden pelipaikka on Helsinki, ja jatkamme kevään aikana selvitystyötä ensisijaisesti Helsinki-hallin ja toissijaisesti Helsingin jäähallin käyttömahdollisuuksista, Koskinen sanoo.

Pasilassa sijaitseva Helsinki-halli on venäläisten omistuksessa eikä siksi ole ensi kaudella Jokerien käytettävissä.

Jokereille myönnettiin tiistaina ehdollinen sarjapaikka Mestikseen. Jääkiekkoliitto edellyttää vielä, että Jokerit toteuttaa omistusjärjestelyt sekä pääomituksen hakemuksessaan kuvaamallaan tavalla 31. maaliskuuta mennessä. Jokerit on siis toimittanut Jääkiekkoliittoon suunnitelman, ja nyt seuran täytyy osoittaa se todeksi.

– Liiton pyytämät omistajuuteen liittyvät toimenpiteet ovat jo valmistelussa, ja ne toteutetaan suunnitellusti pyydetyssä aikataulussa, Koskinen kommentoi ehdollista Mestis-lisenssiä.

Jotta Jokerit voi pelata ensi kaudella Mestiksessä, seuran tulee täyttää myös Mestis-lisenssin ehdot. Lisenssiehtoihin liittyviä asioita on toki tarkastelu jo Jokerien sarjapaikkahakemuksen yhteydessä, joten Jokerien Mestis-projekti vaikuttaa lupaavalta.

Lisenssihakemusten määräaika kaudelle 2023–24 on 31. maaliskuuta, ja lisenssit myönnetään huhtikuun aikana.

Jokerien edustusjoukkueen runko rakentuisi ensi kaudella tämän kauden U20-joukkueen pelaajista.

Tuoreen tiedotteen mukaan Jokerit harjoittelee ja keskittää toimintansa Herttoniemeen elokuussa valmistuvaan jääurheilukeskukseen, jonka operoinnista vastaa Jääkenttäsäätiö.

– Joukkueen rakentamiseen on ollut olemassa suunnitelma jo pitkään, ja osa pelaajista on jo alustavasti kiinnitetty. Nyt pääsemme täydentämään palasia niin pelaajiston kuin valmennusjohdon osalta, Koskinen sanoo.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Jokerien ensi kauden päävalmentaja on Jokerien U20-joukkuetta tällä hetkellä valmentava Tero Määttä.

– Omien junioreiden lisäksi haemme toki mukaan myös sopivia vahvistuksia, Jokerien uuteen omistajaporukkaan kuuluva Ossi Väänänen kommentoi pelaaja-asioita tiedotteessa.

Väänäsen mukaan Jokerit on myös jo aloittanut neuvottelut tulevien yhteistyökumppaneiden kanssa ja saanut positiivisia signaaleja.

Jokerien uutta taustaryhmää vetää muun muassa Viima Hockeyn perustajana ja omistajana menestynyt Tapparan kasvatti Mikko Saarni, 45.

Hänen lisäkseen mukana ovat entinen NHL-kiekkoilija Väänänen ja nykyisistä NHL-huipuista Teuvo Teräväinen sekä Esa Lindell. Mukana ovat tässä vaiheessa myös Markus Selin, Timo Mäkelä, Max Seeck ja Jokerit ry. Myös jokerifanit kutsutaan taustayhtiöön mukaan suunnatulla osakeannilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?