Jääkiekon Mestis-kauden kohtalon on määrä ratketa tänään - Mestis - Ilta-Sanomat

Jääkiekon Mestis-kauden kohtalon on määrä ratketa tänään

Joukkueet ovat lomauttaneet pelaajiaan, valmentajiaan ja toimistojensa työntekijöitä.

Mestiksen pelaaminen ilman yleisöä on kannattamatonta. Kuva syyskuulta, jolloin otteluihin sai vielä ottaa yleisöä.­

25.1. 2:44

Jääkiekon Mestiksen hallituksen on määrä päättää tänään, jatkuvatko miesten toiseksi ylimmän sarjatason pelit vielä tällä kaudella. Sarjaa ei ole pelattu marraskuun lopun jälkeen, koska koronaviruspandemia on estänyt yleisötapahtumat.

Liigassa on pelattu otteluita tyhjille katsomoille, mutta Mestiksen pelaaminen ilman yleisöä on taloudellisesti kannattamatonta. Seurojen sponsoritulot ovat murto-osia liigajoukkueiden vastaavista, eikä Mestiksellä ole tulovirtaa takaavaa televisiosopimusta.

Tauolla olevan Mestiksen hätä on todellinen. Sarjan jatkuminen on epävarmaa, eikä kukaan tiedä, pysyvätkö kaikki seurat mukana ja miltä sarjan tulevaisuus näyttää.

– Iso huoli seuroista. Ei olla varmoja, onko ensi syksynä tarpeeksi joukkueita viivalla. 500 työpaikkaa on katkolla, kommentoi Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro tammikuun alussa STT:lle.

Joukkueet ovat lomauttaneet pelaajiaan, valmentajiaan ja toimistojensa työntekijöitä. Osa on hakeutunut muualle lajin pariin tai etsinyt tilapäistöitä vaikkapa kaupan alalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?