Jonne Virtanen debytoi TuTossa – kommentoi kohupotkujaan: ”Tiettyjen henkilöiden toiminta on ollut hemmetin ammattitaidotonta”

Julkaistu:

mestis
Jonne Virtasen tämän kauden pelipaikasta ei ole tietoa.
Jonne Virtasen suunnitelmiin ei taatusti kuulunut Mestiksen harjoitusottelun pelaaminen Keuruulla syyskuun loppupuolella 203 katsojan edessä, mutta niin vain TuTo-paitaa numero 76 kantanut Virtanen KeuPa HT:ta vastaan torstai-iltana pelasi.

– Vähän hakemista, mutta hauskaa oli, TuTon 0–1 -maalin jo viiden ja puolen minuutin jälkeen ylivoimalla viimeistellyt Virtanen tuumasi 3–1-voiton jälkeen.

TPS purki Virtasen pelaajasopimuksen yksipuolisesti reilut kaksi viikkoa sitten vedoten huonoon käytökseen ja liialliseen alkoholin käyttöön. Virtanen on kiistänyt väitteet.

TuTon harjoitusrinkiin hän liittyi maanantaina ja pelasi hieman yllättäen harjoitusottelussa jo torstaina.

– Maanantaina ei ollut tästä vielä mitään tietoa, mutta eilen selvisi, että voin pelata tänään, viimeksi elokuun lopulla surullisenkuuluisaksi muodostuneella Tanskan-reissulla pelannut Virtanen taustoitti.

– Tietysti mietittiin myös sitä, että onko tämä reilua muita jätkiä kohtaan, kun pyörin tässä vain päivän kerrallaan ja saatan ensi viikolla olla jo jossain muualla.

Virtasen selässä luki nimi Kochubeinik. Ei, kyseessä ei ollut hyökkääjäkolossin uraa sävyttäneisiin useisiin kohuihin liittyvä läppä, vaan paidan alkuperäinen omistaja on TuTon A-junioreissa pelaava 18-vuotias venäläishyökkääjä Nikita Kochubeinik, joka on sattumoisin suunnilleen saman kokoinen kuin 197-senttinen ja 113-kiloinen Virtanen.

Mutta tämä torstai-illan ”Kochubeinik” on tosiaan monissa liemissä keitetty. Silti hän totesi, että nyt käsillä oleva tilanne on uusi.

– Kun olen jotain hölmöillyt, olen nostanut käden pystyyn virheen merkiksi. Niin olisin tehnyt tässäkin tapauksessa, jos siihen olisi syytä, Virtanen linjasi.

– Kuten olen sanonut, TPS:aa vastaan minulla ei ole mitään, mutta tiettyjen henkilöiden toiminta siellä on ollut hemmetin ammattitaidotonta. Sen enempää ei tästä ole sanottavaa, viisaammat hoitavat nyt asiaa.

Entisten TPS:n joukkuekavereidensa kanssa Virtanen kertoi olleensa yhteyksissä säännöllisesti.

– Totta kai. Siellä on lasteni kummeja ja paljon hyviä kavereita.

Minkälaista viestiä olet joukkueen sisältä saanut?

– No mitä kaverit toisillensa tällaisessa tilanteessa sanovat? Tsemppaavat ja kannustavat. Vaikeassa välikädessä he tietysti ovat, kun toisella puolella on kaveri ja toisella työnantaja. Eikä heidän tietysti mitään työnantajaa koskevaa kuulukaan sanoa.

Tulevaisuudestaan kokenut kulttipelaaja ei osannut kertoa mitään.

– Ei mulla ole mitään hajua. Eihän se hyvältä näytä, mitä kirjoitetaan. Jotain paskaa on koko ajan jossain. Liigajoukkueet ovat aika täynnä. Toivottavasti joskus tulee jotain tarjouksia.

– TuTon kanssa oli sovittu tämä viikko ja se päättyi tähän, kun on viikonloppu vapaata. Nyt lähdetään emännän vanhempien luokse Suolahteen. Muusta en tiedä.

TuTossa jatkaminen ainakin toistaiseksi on vaihtoehto, mutta sille pitäisi löytää rahoitus jostain.

– Niin fiksusti en ole osannut rahaa käyttää, että voisin nollapalkalla pelata, kolmen lapsen isä ja asuntovelallinen murjaisi.

Jonne Virtanen vakiinnutti paikkansa liigapelaajana vuosikymmenen vaihteessa JYPissä. Samassa joukkueessa pelasivat nykyisin TuTon penkin takana häärivät Antti Virtanen ja Jouni Virpiö.

– Monnihan on pistenikkari tähän sarjaan. Eikä kyse ole pelkästään siitä, hän tuo paljon myös tuonne pukukoppiin, päävalmentaja Virtanen sanoi.

– Jos maali per peli -tahtia jatkaa, niin varmasti pidetään äijä mukana, kakkoskoutsi Virpiö puolestaan huikkasi.

Valmennus viljeli hurttia huumoria ja hyvällä fiiliksellä tuntui olevan Virtanenkin. Kylmässä ja pimeässä Keuruun illassa oli helppo aavistaa, että ”Monsterimonnin” tarina ei ole vielä loppuun kirjoitettu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt