Karut kuvat: Kajaanin jäähalli jäi törkykuntoon varkaiden jäljiltä – sudittelivat jääkoneella sekä veivät alkoholia ja lääkkeitä

Julkaistu: , Päivitetty:

Mestis
Kajaanin jäähallissa kävi viikonloppuna kutsumattomia vieraita. Hallissa rikottiin paikkoja ja varastettiin alkoholijuomia, mutta varsinaiset arvotavarat eivät voroille kelvanneet.
Oulun poliisin tiedotteen mukaan Kajaanin jäähalliin on tunkeuduttu luvatta lauantai-iltapäivän ja maanantaiaamun välillä.

Tunkeutujat ovat aiheuttaneet rutkasti vahinkoa. Hallissa on muun muassa ajeltu jääkoneella ja varastettu alkoholijuomat Mestisseura Kajaanin Hokin vuokraamista klubitiloista.

Tiettävästi noin 10 000 euron arvoinen jääntasoituskone tuhoutui luvattomien hallibileiden aikana säpäleiksi. Siihen oli törmätty jäänhoitokoneella.

– Jäänhoitokoneessa oli lommoja, mutta ainakin se lähti käyntiin, kun kokeilimme. Koneella oli pyöritetty ”donitseja” kentällä, joten jään alusta on täynnä suditusjälkiä. Toivottavasti ne saisi siitä putsattua, ettei tarvitsisi maalata alustaa uudelleen valkoiseksi, Kajaanin kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Aleksi Nyström sanoi IS:lle.

– Jäälle on heitetty myös runsaasti colapulloja. Pitää tutkia, miten paljon alustalla olevista jäljistä on siitä aiheutunutta likaa.

Kajaanin jäähalliin tehdään parhaillaan peruskorjausta, joten se on työmaa-aluetta. Se helpotti halliin pyrkineiden urakkaa. Ovia ei tarvinnut murtaa, sillä sisään on mahdollista kiivetä hallin seinässä olevista rei’istä. Työmaa-alueelle pääsee aidan yli kiipeämällä.

Jäänhoitokoneen lommoista voi päätellä, että sillä on osuttu johonkin. Nyströmin mukaan jääkiekkokaukalon laidat kuitenkin vaihdetaan ennen kauden alkua muutenkin, joten niiden kokemat vauriot eivät ole niin merkittäviä.

Vakuutusasioita Kajaanin kaupunki ei ole ehtinyt vielä selvittää tarkemmin. Työmaa on urakoitsijan vakuuttama.

– Se ikävä homma siinä on, että jos se on joku nuorisoporukka, niin sitten korvauksia peritään myöhemmin heiltä takaisin, vaikka vakuutusyhtiö korvaakin, Nyström sanoi.

Nyström kertoi, että sisäänpääsyn jälkeen hallissa pystyy liikkumaan paikasta toiseen helpohkosti. Luvattomat kävijät ovat kulkeneet siellä ympäriinsä paikkoja rikkoen. He löysivät tiensä myös Hokin vuokraamiin klubitiloihin ja pukukoppeihin.

Varsinaiset arvotavarat eivät kuitenkaan olleet näistä tiloista kutsumattomille vieraille kelvanneet.

– Tähänastisen kartoituksen perusteella mitään telkkareita, läppäreitä tai varusteita ei ole kadonnut. Alkoholijuomat ja lääkkeet kyllä kelpasivat, sanoi Hokin viestintä- ja tapahtumapäällikkö Jere Saastamoinen.

Saastamoisen mukaan Hokin vuokraamissa tiloissa on aiheutettu ylimääräistä päänvaivaa myös rikkomalla kaappeja ja muuta irtaimistoa.

Seura tiedottaa kärsimistään vahingoista, kun kartoitus on saatu valmiiksi. Saastamoinen arvioi, että tähän mennessä lasketut vahingot olisivat 2000–3000 euron luokkaa.

– Kaikkien alkoholijuomien vieminen on harmillista. Paikkojen rikkominen aiheuttaa turhaa päänvaivaa ja työtä toimiston puolelle, pitää hankkia uusia kaappeja ja muuta sellaista. Ilmankin olisi pärjätty, Saastamoinen harmitteli.

– Joukkueen toimintaan tämä ei vaikuta millään tavalla.

Kajaanin jäähallin remontti valmistuu Nyströmin mukaan aikataulussa ikävästä tapahtumasta huolimatta. Hokki aloittaa kautensa Mestiksessä 27.9. Rovaniemellä RoKin vieraana. Ensimmäinen kotipeli on 28.9. samaa vastustajaa vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt