Mestiksen puolivälierissä kuohuu – Matt Nickerson pelikiellossa, kaukalossa nähtiin potku ja ruma keihästys: ”Mielenkiintoinen sattuma”

Julkaistu:

Mestis
SaPKon ja TuTon välinen sarja on vasta alkanut, mutta jäällä on nähty jo ties mitä.
Tuhansien tarinoiden Mestiksessä kuohuu jälleen.

Verivihollisten SaPKon ja TuTon puolivälieräsarja on alkanut poikkeuksellisen kiivaissa merkeissä. Joku voisi puhua jopa vanhan liiton vihakiekosta.

Ensimmäinen ottelu päättyi TuTon selvään voittoon 5–1. Savonlinnassa myös rähistiin, ja TuTon Matt Nickerson kuittasi itselleen kolmen ottelun pelikiellon.

Amerikkalaispakki meni kolmantena pelaajana väliin, kun SaPKon Valtteri Ruuskanen oli aloittamassa rähinää TuTon Juho Mäkelän kanssa.

Nickerson tuli tilanteeseen vauhdikkaasti ja niittasi Ruuskasta kädet ylhäällä päähän. Amerikkalainen selitti kurinpitovastineessaan olleensa alun perin menossa väliin toiseen tilanteeseen. Ruuskasen ja Mäkelän takana oli käynnissä toinen nahina, kun savonlinnalaisten Mikko Lahtela haastoi TuTon kultakypärää Niko Ahoniemeä.

Turkulaisten takalinjojen pelote Nickerson kärsi keskiviikkona pelikieltoa, kun SapKo haki Turusta 1–0-voiton.


Ottelussa nähtiin harvinaisen rumia temppuja. SaPKon Jaakko Lantta potkaisi päätöserässä jäässä maannutta Tuton Jere Karlssonia selkään. Lantta selvisi tempustaan ilman rangaistusta.

Noin minuutti ennen loppua savonlinnalaisten Mikko Lahtela keihästi TuTon Mikke Levoa rajusti haaroväliin. Tästäkään ei tuomittu rangaistusta.

TuTon päävalmentaja Miika Elomo puhisi ottelun jälkeen Turun Sanomille, että turkulaisilta vietiin 15 minuuttia ylivoimaa, sillä Lahtelan ja Lantan tempausten lisäksi SaPKon Juuso Forsströmin maila kohosi taklaustilanteessa voimalla Eetu Salmelan suuhun.

SaPKon joukkueenjohtaja Pekka Lindén puolestaan ilmoitti Itä-Savossa näkevänsä sarjassa ”farssin piirteitä”. Lindénin mukaan pelien jälkeen alkaa toinen peli, jossa lähetellään videoklippejä eri instansseille.

”Kummallista”

Tuton urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola ihmettelee savonlinnalaisleirin väitteitä ja korostaa, että TuTo ei ole lähettänyt videoita mihinkään.

– Tässä yritetään viedä huomiota pois teoista, jotka kurinpito käsittelee. Otteluvalvoja on henkilö, joka raportoi näistä eteenpäin, Aittola sanoo IS:lle.

Lindén puolestaan kertoi Itä-Savossa, että SaPKo itse on pyytänyt otteluvalvojaa ”selvittämään joitakin tilanteita”.

– Suullisesti olemme pyytäneet otteluvalvojaa selvittämään joitakin tilanteita. Muun muassa eiliseltä sen, kun Atte Karppista taklattiin kahden pelaajan toimesta loppusummerin jo soitua. Ensin Niko Ahoniemi poikittaisella mailalla ja Jussi Tammela heti perään päähän, Lindén sanoi viitaten tilanteeseen, joka tapahtui kuutisen sekuntia ennen ottelun loppua.

”Mielenkiintoinen sattuma”

Tuomaritoiminnasta Aittola on ihmeissään.

– Kummallista. Viime vuonnakin yksi peli SaPKon kanssa ratkesi (välierissä) tuomarivirheeseen. Odottaisin tuomareilta tässä vaiheessa selvää tasonnostoa.

– Jäällä on kaksi joukkuetta, jotka eivät selvästi pidä toisistaan. On kunnon rivalry ja taistelua. Sitten tuomarit ovat tätä tasoa, Aittola sanoo.


Hän korostaa, ettei väitä TuTon hävinneen tuomareihin. Turkulaisleirissä kaivattiin kuitenkin Lahtelan ja Lantan lisäksi vitosta myös Forsströmille.

– Nenä vinoksi, 13 tikkiä ja silmä on muurautunut puoliksi umpeen, Aittola sanoo Salmelan vammoista.

– 15 minuuttia on kuitenkin aika paljon ylivoimaa.

Runkosarjan 35 ottelussa (1+6=7 pistettä) 150 jäähyminuuttia kuitannut Nickerson tunnetaan kovanaamana.

– On mielenkiintoinen sattuma, että Nickersonin pelikiellon jälkeen SaPKon pelaajat ovat syyllistyneet potkimiseen sekä keihästämiseen, jotka eivät minkäänlaisilla mittareilla ole kovin miehekkäitä asioita kiekkokaukalossa, Aittola linjaa.

Puolivälieräsarja jatkuu perjantaina Savonlinnassa. Mestis ei ole vielä tiedottanut, millaisia pelikieltoja keskiviikon tapahtumista on luvassa.