Mestis-ottelun lehdistötilaisuudessa kuohahti: tiedottaja ja valmentaja ottivat yhteen – ”Heittäytyi lattialle pitelemään poskeaan”

Mestis-seura LeKin tiedotusvastaava Janne Laakso sai seitsemän ottelun toimintakiellon.

4.3.2019 16:21

Suomen jääkiekon toiseksi korkein sarjataso tunnetaan Tuhansien tarinoiden Mestiksenä.

Viime viikolla Mestiksen historiankirjoihin kirjoitettiin taas yksi värikäs luku, jonka keskipisteessä paistattelivat Tuton päävalmentaja Miika Elomo sekä LeKin ottelupäällikkö ja tiedotusvastaava Janne Laakso.

Tuton laitahyökkääjä Nico Friman loukkaantui viime keskiviikkona (27.2.) pelatun ottelun loppuhetkillä Aleksi Mäkelän taklauksesta.

Ottelun jälkeen kuohui. Tapahtumista kertoo otteluvalvojan kirjoittama raportti, jonka IS on saanut käsiinsä.

Elomo kommentoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa, että Friman on ”pihalla” ja hänen olkapäänsä on kipeä.

LeKin tiedotusvastaava Laakso provosoi Elomoa. Hän vaati otteluvalvojaa raportoimaan eteenpäin siitä, että Elomo ei saapunut pressitilaisuuteen vaaditusti kymmenen minuutin kuluessa ottelun päättymisestä.

Miika Elomo on Tuton päävalmentaja.

Otteluvalvoja Mikko Suban on kirjannut raporttiinsa vastanneensa tähän ettei raportoi aiheesta. Elomon saapuminen lehdistötilaisuuteen oli viivästynyt, koska hän keskusteli pelitapahtumista otteluvalvojan kanssa käytävällä.

Elomo vaati Laaksoa olemaan hiljaa. Kun lehdistötilaisuus loppui, Laakso kommentoi Frimanin loukkaantumista ivalliseen äänensävyyn.

Nico Frimanin loukkaantuminen yllä olevalla videolla.

Otteluvalvojan raportin mukaan Elomo pyrki ulos lehdistöhuoneesta, kun Laakso tukki kulkureitin pysähtymällä oven eteen jatkaen kommentointia.

Tämän jälkeen Laakso ja Elomo ”törmäsivät” toisiinsa rintakehät edellä, otteluvalvoja kirjoittaa raportissaan.

Otteluvalvojan mukaan Elomo tarttui Laaksoa olkavarresta tai tämän takista olkavarren kohdalta, minkä seurauksena Laakso heittäytyi lattialle pitelemään poskeaan.

Erikoinen tilanne rauhoittui tähän, sillä Laakso nousi pystyyn ja poistui huoneesta. Otteluvalvoja saattoi Elomon pois ja pyysi tätä menemään omalle pukuhuoneelleen.

Suban kävi tämän jälkeen vilkaisemassa Laakson kunnon. Hän kertoi raportoivansa tilanteen ja moitti LeKin tiedotusvastaavan käytöstä ala-arvoiseksi.

Otteluvalvojan raportin mukaan Laakso pyysi tässä vaiheessa käytöstään anteeksi.

Laakso: ”Näin tähtiä”

Laakso kiisti vastineessaan painokkaasti, että hän olisi tukkinut Elomon kulkureittiä. Hän kertoi olleensa menossa purkamaan ”lehdistötilaisuuden roll-uppeja” eli mainoslakanoita.

– Mitään fyysistä kontaktia välillämme ei todellakaan ollut. Täysin yllättäen Elomo kävikin yhtäkkiä rinnuksiini kiinni ja työnsi/heitti minut maahan, Laakso kirjoitti vastineessaan.

– Pelästyin tätä kovasti, koska en ollut osannut odottaa mitään tämän kaltaista ja koska itse en ollut minkäänlaista fyysistä pelotetta Elomolle tilanteessa antanut. Löin kaatuessani pääni lattiaan ja näin hetken aikaa tähtiä.

Laakso myönsi, että hän oli provosoinut Elomoa asiattomasti. Hänen mukaansa Elomo aloitti nimittelyn.

Laakson mukaan hän huomasi pelin jälkeen illalla, että vasemman puolen poskipää oli kosketusarka ja turvonnut, ilmeisesti johtuen pään osumisesta lattiaan. Vielä seuraavana aamuna poskessa oli havaittavissa turvotusta.

Toimintakiellon lisäksi uhkasakko

Mestiksen kurinpitoryhmä ei niellyt Laakson väitteitä. Hänelle lätkäistiin kuuden ottelun toimintakielto. Laakson rangaistusta kovennettiin vielä yhdellä ottelulla, sillä hänelle on määrätty kaudella 2017–18 kahden ottelun toimintakielto epäurheilijamaisesta käytöksestä.

– Asian arvioinnissa kurinpitoryhmä lähtee siitä, että sen tulee lähtökohtaisesti pystyä luottamaan paikalla olleen puolueettoman toimihenkilön eli tässä tapauksessa otteluvalvojan kertomukseen asiassa, ellei asiassa ole perusteltua syytä epäillä toisin.

LeKi sai myös 1000 euron uhkasakon. Se pannaan täytäntöön, mikäli Mestiksen kurinpitoryhmä katsoo seuran jatkossa laiminlyövän järjestämis- ja valvontavelvoitteen tai jos sen toimintahenkilö jatkossa syyllistyy vastaavanlaiseen epäasialliseen käytökseen.

Miika Elomon toimintaa pidettiin siinä määrin moitittavana, että hänelle lätkäistiin huomautus.

IS tavoitteli maanantaina Laaksoa kommentoimaan tapahtumia. Kun Laakso kuuli kysymyksen saamastaan toimintakiellosta, puhelu katkesi. Uuteen soittoon hän ei vastannut.

LeKin hallituksen puheenjohtaja Jukka Laakso, ottelupäällikön isä, kertoi että seuran mielestä kurinpitopäätös on kohtuuton.

Lempääläisseura on valittanut päätöksestä.

IS ei tavoittanut Elomoa kommentoimaan asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?