Mestis-seuran rahariita kärjistyi: pää- ja apuvalmentaja jättäytyvät protestina pois pelistä

Mestiksen LeKi pelaa keskiviikon kotiotteluunsa TUTO Hockeyta vastaan ilman valmentajakaksikkoaan.

Kuvituskuva.

10.10.2018 18:14 | Päivitetty 10.10.2018 18:51

Mestiksen LeKi pelaa keskiviikon kotiotteluunsa TUTO Hockeyta vastaan ilman valmentajakaksikkoaan. Sekä päävalmentaja Miikka Kuusela että apuvalmentaja Juha Selin jättäytyvät vaihtoaitiosta pois protestina epäselville raha-asioille.

Valmennuskaksikon poissaolo on hätähuuto pitkittyneessä pattitilanteessa, johon Lempäälässä ei ole löytynyt ratkaisua.

– Valitettavasti emme ole saaneet asioita kuntoon, eivätkä valmentajat halunneet palata ennen kuin ne selviävät, LeKin toimitusjohtaja Jukka Laakso myönsi.

– Joukkue lähti hyvin talkoisiin ja pelin vedämme kolmannen valmentajan Jukka Kohvakan ja kapteeni (Sami) Laakson johdolla. Vaihtoaitioon olisi ollut muitakin tulijoita, mutta emme halunneet sekoittaa pakkaa ulkopuolisilla.

Toimitusjohtaja uskoo tilanteen ratkeavan ennen LeKin seuraavaa ottelua. Joukkue kohtaa IPK:n Iisalmessa perjantaina.

– Vahva tahto ja usko on, että saamme valmentajat takaisin jo loppuviikon peleihin. Palkkioita ei ole rästissä, mutta meillä on ollut muita asioita, joista ei ole päästy yhteisymmärrykseen.

Mitä ne ovat?

– Valmentajat haluavat esimerkiksi varmistaa, että pelaajille riittää varusteita ja koko kausi saadaan muutenkin kunnolla vedettyä. Niin kuin sanottua, ei tämä helppo tilanne ole, mutta ymmärrän kyllä heitäkin, Laakso sanoi.

Pelaajapuolella LeKi saa kaukaloon normaalin miehityksen eli neljä hyökkäysketjua.

Mukana on totuttuun tapaan apuja myös kahdesta SM-liigan yhteistyöseurasta, Tapparasta ja HPK:sta. Pelaava maalivahti Kimmo Rautiainen sekä kakkosketjun nuoret laiturit Kristian Tanus ja Patrik Puistola ovat Tapparan sopimuspelaajia, heidän takanaan luutiva Otto Latvala puolestaan HPK-apuja samalla tavoin kuin kolmosketjussa hyökkäävä Erkka Seppälä.

Lempäälän ylpeys on pelannut Mestiksessä nyt 11 peräkkäistä kautta. Rahavaikeuksia on ollut ennenkin, mutta tällä kaudella tilanne on kärjistynyt. Jo aiemmin tällä viikolla maanantain ja tiistain harjoitukset vedettiin ilman tuttua valmennuskaksikkoa.

Juttua päivitetty klo 18.51. Lisätty LeKin toimitusjohtajan Jukka Laakson kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?