Mestis

Espoo Unitedin kärsimysnäytelmä päättyi vihdoin – Jussi Salonoja: ”En välttämättä ole sanonut viimeistä sanaani”

Julkaistu:

Mestis
Jussi Salonojan omistaman Espoo Unitedin taru on nyt ohi.
Keväällä 2016 perustettu Espoo United jätti keskiviikkona konkurssihakemuksen Espoon käräjäoikeuteen. Espoo Unitedin omistaja Jussi Salonoja kertoo yrittäneensä neuvotella loppuun asti uusien sijoittajakandidaattien kanssa, jotta hän olisi saanut pelastettua seuran ahdingosta.

Vuosituhannen vaihteessa miljonääriksi muhkean perinnön myötä noussut Salonoja taisteli loppuvaiheessa aikaa vastaan. Espoo Unitedin olisi pitänyt maksaa keskiviikkoon mennessä useilla sadoillatuhansilla euroilla velkarästejään, jotta jääkiekon lisenssitoimikunta olisi myöntänyt sille Mestis-lisenssin kaudeksi 2018–2019. Seuran oman konkurssihakemuksen myötä sen ei tarvitse käsitellä asiaa uudestaan.

– Nyt tässä kävi ainakin tällä erää näin, että Espoo United päätti jättää konkurssihakemuksen, Salonoja kommentoi tuoreeltaan Ilta-Sanomille.

– Kun kaksi vuotta sitten perustin Espoo Unitedin SM-liigaseura Bluesin konkurssiraunioille, uskoin ja toivoin, että espoolainen yleisö sekä alueen yritykset lähtisivät seuran tueksi, mutta niin ei valitettavasti käynyt. Sitouduin alkujaan olemaan tietyllä summalla omakohtaisesti mukana, mutta tässä olisi tarvittu enemmän yhteisöllisyyttä espoolaisilta.

Salonoja sanoo, että monissa muissa suomalaisissa jääkiekkoseuroissa itse urheilusta tuleva liiketoiminta ei ole kannattavaa, mikä on totta. Hän nostaa esimerkkinä esiin Rauman Lukon, jossa tappioiden kattamiseen keksittiin jo vuosikausia sitten toimiva systeemi, yritys nimeltä RTK-Palvelu. Espoo United teki viime tilikaudellaan noin 1,8 miljoonaa euroa miinusta, ja maksut jäivät jälleen puhtaasti Salonojan kuitattavaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Viime aikoina olen useaan otteeseen sanonut hakevani Espoo Unitediin ulkomaalaista pääomaa. Ne neuvottelut jatkuvat tästä konkurssihakemuksesta huolimatta – kuitenkin sitoumuksetta. En välttämättä ole sanonut viimeistä sanaani espoolaisessa edustuskiekkoilussa, Salonoja kertoo.

Pitkälti koko tämän vuosituhannen espoolaista edustuskiekkoilua pystyssä pitänyt Salonoja omistaa Tapiolan urheilupuistossa sijaitsevan Metro Areenan, jossa ei ensi kaudella pelata ykkös- tai kakkossarjatason jääkiekkoa. IS:n tietojen mukaan vähintään yksi uskottava sijoittajaryhmä on ollut kiinnostuneita ostamaan Metro Areenan, mutta ainakaan toistaiseksi neuvottelut Salonojan kanssa eivät ole edenneet.

Jussi Salonoja, mitä tapahtuu Metro Areenalle jatkossa, aiotko myydä sen vai jatkaa sen pyörittämistä itse?

– Metro Areena elää omaa elämäänsä. Areenalla on oma liiketoimintasuunnitelmansa, ja se jatkaa toimintaansa normaalisti, Salonoja summaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt