Mestis

”Mietin, että voiko tämä olla tottakaan” – Mestiksen mestaruutta juhlittiin Keuruulla kuin Ferrarin kotikylässä Maranellossa

Julkaistu:

Mestis
KeuPan Mestiksen voitto tuli kovien koettelemusten jälkeen ja poiki värikkäitä tapahtumia Keuruulla.
KeuPa HT:n valmistautuminen Mestiksen loppuotteluihin ei sujunut aivan suunnitellusti. Viikko sitten murtomiehet iskivät seuran toimistoon ja jäähallin kioskiin.

– Siinä hävisi päivän ottelun tuotto ja kioskin kassa, toiminnanjohtaja Teemu Vesala kertoo.

Hänen mukaansa käteistä katosi 6 000 euron arvosta.

– Tekijöitä ei ole vielä saatu kiinni.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mikko ”Pönö” Heiskasen valmentamaa joukkuetta rikollisten puuhat eivät häirinneet. Joukkue meni ja voitti finaaleissa TuTon otteluvoitoin 4–2. Sinetti keskisuomalaisten mestaruudelle saatiin maanantaina Turussa.

Sen jälkeen alkoivat juhlat, joita vietettiin sekä Aurajoen rannoilla että kotikulmilla Keuruulla. Innostus tarttui myös hengenmiehiin.

– Kun ottelu päättyi ja mestaruus varmistui, kirkkoherra Ossi Poikonen riensi työmaalleen soittamaan kirkonkelloja, Vesala kertoo.

Poikonen perusteli spontaania tekoaan Suur-Keuruu lehdessä.

– Kun Keuruun vanha kirkko valmistui vuonna 1758, kuului Keuruu silloin Turun hiippakuntaan. Silloin Keuruusta ei juuri tiedetty mitään. Niin kuin ei tiedetty KeuPa HT:stakaan ennen kauden alkua. Täältä erämaasta aikoinaan lähdettiin isolle kirkolle Turkuun ja niin lähdettiin maanantainakin. Nyt tultiin kirkkaimman pytyn kanssa takaisin, Poikonen kertoo historiaa yhdistäen.

Mestis-finaalin oltua käynnissä Poikonen oli ollut luentotilaisuudessa, jossa hän seurasi ottelun kulkua netistä.

– Ratkaisumaalin synnyttyä, mietin, että voiko tämä olla tottakaan. Samaan aikaan Viljasjärven Seppo (pastori) laittoi viestin, että olisiko kellojen paikka, kuten Italian Maranellon kylässä, kun Ferrarit voittavat. Noin puoli tuntia myöhemmin, kun mestaruus oli ratkennut, vanhan kirkon kellot soivat ensimmäistä kertaa.

Lapsi syntyi ottelun aikana

KeuPan toimistossa kävi tiistaina melkoinen kuhina, kun ihmisiä virtasi onnittelemassa seuran ainoata palkallista työntekijää eli Vesalaa.

– Eräs 90-vuotias nainen piipahti käymään ja halusi maksaa seuran jäsenmaksun. Ihmetteli, kun kukaan ei ollut tullut sitä häneltä aikaisemmin pyytämään.

Toinen erityisesti mieleen jäänyt vierailija oli herra, jonka pojan vaimo oli synnyttänyt lapsen maanantain ottelun aikana.

– Isoisä tuli ostamaan KeuPan fanituotteita vastasyntyneelle muistorikkaan päivän kunniaksi, Vesala kertoo.

Toiminnanjohtajan kutsumus

Päättynyt kausi ei ole ollut helppo toiminnanjohtaja Vesalalle. Toisaalta hänellä on ominaisuuksia kestää vastoinkäymisiä ja näyttöjä tiukoista paikoista selviytymiseen.

Vesala kuuluu siihen suomalaisten triathlonistien nelikkoon (Pauli Kiurun, Tiina Bomanin ja Kaisa Salin ohella), joka on onnistunut voittamaan Ironman-kilpailun. Tämä tapahtui Kanadassa vuonna 1994. Kaksi vuotta aikaisemmin Vesala oli Havaijin teräsmieskisassa yhdeksäs.

Jääkiekosta Vesala on innostunut ennen kaikkea poikansa takia. Tämä pelasi kaudella 2016–17 KeuPan A-junioreissa isän kuuluessa valmennusryhmään.

– Viime kesänä olin jo menossa Haukiputaan Ahmojen palvelukseen, kun KeuPasta tuli pyyntö tulla heidän asiakkuuspäälliköksi, Vesala kertoo.

Kauden aikana Vesalan työtaakka kasvoi, kun seuran toimitusjohtaja Anders Pekkanen sai marraskuun alussa sairaskohtauksen kesken Karjala-turnauksen. Joulukuussa tapahtui seuraava menetys, kun markkinoinnista vastannut ex-kapteeni Taneli Maasalo päätti palata kaukaloon ja lähti Japaniin.

Niinpä Vesalalla on riittänyt puuhaa vuoden 2018 puolella.

– Mutta nyt mieli on kevyt, kun joukkue pelasi hienon kevään, Vesala iloitsee keuruulaisten urotyöstä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt