Mestis

Tämä lohduton kuva aiheutti kohun somessa – pistivätkö Mestiksen ykköset mestaruuspokaalin täysin säpäleiksi?

Julkaistu:

mestis
Keuruulla on juhlittu Mestiksen voittoa antaumuksella.
Keuruulainen KeuPa HT varmisti maanantaina Mestiksen mestaruuden. Titteli sai sinettinsä 2–1-jatkoaikavoitolla TuTosta. Finaalisarja päättyi keuruulaisten 4–2-voittoon.

Kyseessä on KeuPan historian ensimmäinen mestismestaruus. Titteliä onkin juhlittu asiaan kuuluvin menoin. Kosteista mestaruusjuhlista lähti leviämään kuva täysin säpäleiksi menneestä mestaruuspokaalista.

KeuPan toiminnanjohtaja Teemu Vesala kertoo Ilta-Sanomille vastaanottaneensa aiemmin päivällä saman kuvan Mestiksen sisäisiä tiedotuskanavia pitkin.

– Sain kuvan Mestiksen tiedotukselta. Kyllähän se näytti huolestuttavalta, Vesala sanoo.

”Meidän pokaali on ihan kunnossa”

Pelaajat kiistävät, että pokaali olisi vaurioitunut juhlissa. Ilta-Sanomat tavoitti joukkueen hyökkääjän Joel Sundin yhä käynnissä olevista mestaruusjuhlista. Hän vastasi valmentaja Mikko Heiskasen puhelimeen keuruulaisessa hotelliravintola Viikinhovissa. Sund tyrmää puheet pokaalin huonosta kunnossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se on ollut kunnossa koko ajan. En tiedä, mistä nuo kuvat ovat päätyneet julkisuuteen. Ovatko viimevuotisia tai mitä, mutta meidän pokaali, joka on tässä pöydällä, on ihan kunnossa.

Voisitko lähettää meille kuvan siitä pokaalista?

– Vaikeaa, kun tässä puhelimessa ei ole kameraa, eikä kenenkään puhelimessa ole oikein akkua. Kellään ei ole laturia mukana, kun ei tajuttu, että sarja menee poikki. Ei osattu valmistautua siihen, että sarja menee poikki – että ottaisi mukaan laturin, vaihtoboksereita ja muuta. Tässä vedetään vähän millä on.

Joukkueen juhlat jatkuvat illalla paikallisella rock-klubilla, jossa esiintyy Poju. ”Poika” on tosin jo kaikesta päätellen saunonut ronskisti ennen tähtiartistin esiintymistä. Sund vakuuttaa, että bileistä lähetetään todistusaineistoa siitä, että pokaali on hyvässä kunnossa.

– Halutaan korjata tämä vääristynyt juttu, joka on syntynyt jostain vanhoista kuvista. Laitamme kuvia sosiaaliseen mediaan kun keretään. Saadaan korjattua väärinkäsitys.

Toiminnanjohtaja Vesala ei itse ole ollut paikalla juhlien railakkaimmissa vaiheissa, vaan hän palasi kotiin yön selkää vasten. Osana kotimatkaa hän nukkui autossaan jämsäläisen huoltoaseman parkkipaikalla vajaan kahden tunnin torkut. Hänen puheistaan saattaa kuitenkin päätellä, että pokaali on kuin onkin kärsinyt. Vesala tosin painottaa olevansa toisen käden tiedon varassa.

– Minulle on vakuutettu, että pokaali on illalla kunnossa, Vesala kertoo.

Mestiksen viestinnästä vastaavan Viestintäliigan toimitusjohtaja Iiro Junnilan mukaan kuvaa ”pidetään todenmukaisena”.

– Kyllä se siltä pokaalilta näytti. Kyllä tätä hommaa ihan totena pidetään, Junnila sanoo.

HIFK teki kovaa tuhoa

Sikäli kun kuva pokaalista on aito, kyseessä on yksi Suomen urheiluhistorian totaalisimmista pokaalintuhoamisista. Legendaarisimmat ”saunotukset” lienevät HIFK:n 1998 kevään mestarijoukkueen juhlat, joissa mestaruuspokaalia käytettiin moniin eri tarkoituksiin. Jarkko Ruutu kertoi elämäkerrassaan Jumalainen näytelmä kannun kohtalosta seikkaperäisesti.

– Jossain vaiheessa eräs pelaajamme − en nyt viitsi sanoa kuka, mutta hän oli maalivahti, pelasi numerolla 35 ja hänen sukunimensä oli Lindfors − hipsi virkistävälle pulahdukselle ja löysi pokaalin. Rappusilla Kanada-malja putosi kaakeleille. Oho. Pokaalin alempi kerros levisi kokonaan. Kannu pantiin pöydälle toipumaan ja palaset koottiin viereen, Ruutu muistelee.

Tarinan iskeminen jatkui kelloon katsomatta, mutta jossain vaiheessa takasta loppuivat puut.

– Jere Karalahti ratkaisi tilanteen. Tässähän meillä on hei näitä puita vaikka kuinka!

Karalahden takkaan heittämät pokaalin puuosat pelastettiin kuitenkin nopeasti. Seuraavaksi paikalle ilmestyi tv-kanavan kuvausryhmä, ja pelaajille tuli kiire parsia pokaali säälliseen kuntoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt