Mestis

Keuruulainen KeuPa juhlii Mestiksen mestaruutta – TuTo kaatui jatkoerässä

Julkaistu:

Mestis
KeuPa HT on Mestiksen mestari kaudella 2017–18.

TuTo–KeuPa HT 1–2 je. (0–1, 1–0, 0–0, 0–1)

KeuPalle mestaruus otteluvoitoin 4–2

Keuruulainen KeuPa HT kaatoi TuTon Mestiksen finaalisarjassa otteluvoitoin 4–2. Ratkaiseva finaaliottelu ratkesi maanantai-iltana Turun Kupittaalla jatkoerässä vieraiden 2–1-voittoon.

Mestaruuden ratkaisseen osuman laukoi irtokiekosta Teemu Huttu ajassa 64.23.

KeuPa meni 1–0-johtoon kuudennen finaalin ensi minuuteilla Sebastian Kauppilan maalilla. Aki Keinänen nosti TuTon tasoihin toisen erän puolivälissä. Jatkoajan alussa TuTo oli lähellä venyttää finaalisarjan seitsemänteen osaotteluun, mutta Aki Juuselan laukaus osui turkulaisten epäonneksi vain tolppaan.


TuTo voitti finaalisarjan ensimmäisen ottelun. Sen jälkeen KeuPa otti kaksi voittoa putkeen, mutta TuTo tasoitti viime perjantaina sarjan 2–2:een. Lauantain kotiottelustaan KeuPa taisteli hurmiollisen 938-päisen kotiyleisönsä edessä 3–1-voiton ja pääsi yrittämään katkaisua maanantaina Turussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

KeuPa voitti myös Mestiksen runkosarjan. TuTo oli puolestaan runkosarjan viides.

Mestiksen pronssimitalin voitti edelliskauden mestari SaPKo.

Pudotuspelien piste- ja maalipörssin voitti KeuPan Markus Jokinen. Kahdella viime kaudella Ilveksessä SM-liigaa pelannut 29-vuotias hyökkääjä takoi 15 ottelussa tehot 12+6=18.

Mestaruus on KeuPan seurahistorian ensimmäinen Mestiksessä. Se nousi sarjaan kaudeksi 2014–15 voitettuaan edelliskaudella Suomi-sarjan, johon se nousi kaudeksi 2011–12.

Noin 10 000 asukkaan Keuruu on pienin Mestis-paikkakunta.

Vain vuosi ennen Mestis-nousuaan KeuPa oli luopumassa paikastaan Suomi-sarjassa talousvaikeuksien vuoksi. Joukkueen pelaajien käynnistämän rahankeräyskampanjan ansiosta seura pystyi kuitenkin jatkamaan Suomi-sarjassa. Se eteni kyseisellä kaudella lopulta viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin ja nousi sensaatiomaisesti mestaruuteen – ja Mestikseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt