Mestis

KL: Jussi Salonojan seura teki murskatappiot – kesän jälkeen hurja määrä maksuhäiriömerkintöjä

Julkaistu:

urheilutalous
Espoo United teki viime tilikaudella peräti 1,8 miljoonan euron tappiot.
Espoo Unitedin ensimmäisen tilikauden liikevaihto oli vain 699 000 euroa ja tappiot kaikkiaan 1,8 miljoonaa. Asiasta kertoo Kauppalehti.

KL:n mukaan Unitedin tilinpäätöstiedot rekisteröitiin myöhässä, sillä tilikausi päättyi yli kahdeksan kuukautta aiemmin. Lisäksi tilinpäätös oli puutteellinen, ja siitä uupui paljon lakisääteisesti julkaistavia tietoja.

KL:n mukaan yhtiö on velkaa konserniyhtiöille eli Salonojan omistamille muille yhtiölle noin 1,2 miljoonaa euroa. Tämän päälle se on muille tahoille velkaa oli arviolta 720 000 euroa. Kassavaroja tilikauden lopussa oli jäljellä 14 387 euroa. Verovelkaa on yhä yli 10 000 euroa.

Seurapomo Jussi Salonoja on kertonut aiemmin Ilta-Sanomille, että seura jäi raskaasti tappiolliseksi jäätyään merkittävästi yleisö- ja yhteistyökumppanitavoitteistaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

IS kertoi myös lukuisista Espoo Unitedin ja Metro-areenan maksuhäiriömerkinnöistä. Kauppalehden mukaan kesän jälkeen merkintöjä on kertynyt vajaat 30. Kesän aikana Metro-areenan sähköt katkaistiin maksamattomien laskujen vuoksi. Seuran pelaaja- ja valmentajakorvaukset ovat olleet rästissä useaan otteeseen sen lyhyen historian aikana.

Säästääkseen rahaa United luopui naisten jääkiekko- ja koripallotoiminnasta avauskauden jälkeen. Tälle kaudelle jatkoivat enää miesten jääkiekko- ja koripallojoukkueet. Salonoja kertoi marraskuussa IS:lle olevansa optimistinen uusien rahoittajien löytämisestä.

– Espoo Unitedin kohdalla meillä on pitkin syksyä ollut isoja rahoitusneuvotteluja vireillä. Olen toiveikas, että niissä päästään eteenpäin ja seuran toiminta saadaan vakautettua, Salonoja kertoi tuolloin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt