Alaskasta Rovaniemelle siirtynyt maalivahti teki maalin Mestiksessä – SM-liigapelaajalta tyhjentävä kuitti - Mestis - Ilta-Sanomat

Alaskasta Rovaniemelle siirtynyt maalivahti teki maalin Mestiksessä – SM-liigapelaajalta tyhjentävä kuitti

RoKin maalivahti Rasmus Reijola onnistui maalivahdin unelmassa.

RoKin maalivahti Rasmus Reijola laukoi kiekon Espoo Unitedin maaliin.­

4.11.2017 12:44

Mestiksessä pelaavan Rovaniemen Kiekon maalivahdilla Rasmus Reijolalla, 24, oli perjantaina ikimuistoinen ilta. Reijola laukoi 6–3-osuman tyhjään Espoo Unitedin maaliin, kun espoolaiset hakivat kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

– Aina siitä maalin tekemisestä on sinänsä uneksinut, mutta en ole koskaan ajatellut, että se olisi realistista, Reijola kertoi Ilta-Sanomille.

– Nyt siihen tuli sitten sauma.

RoKi-maalivahti Rasmus Reijola teki maalin Mestiksessä perjantai-iltana! #Mestis #Liiga #Hockey pic.twitter.com/8F8zo67qyz— Mestis🎃 (@Mestis) 3. marraskuuta 2017

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Maali oli Reijolalle ensimmäinen hänen urallaan. Ottelun jälkeen hän sai kuulla tiukkaa, mutta leikkimielistä kuittailua joukkuekavereiltaan.

– Moni ei ollut nähnyt, kun veskari tekee maalin. Kyllä nuo jätkät aika paljon sitä mehutteli ja paljon tuli myös kettuilua, Reijola nauroi.

– Osa jätkistä sanoi, että on se kumma kun itse ei saa tehtyä maalia ja sitten sä teet maalin.

Vaikka RoKi oli vieraspelireissulla Espoossa, pelasi Reijola silti kotikaupungissaan. Espoosta maailmalle lähteneen maalivahdin kavereita ja perhettä oli katsomassa ottelua.

Pelin jälkeen Reijolan puhelimeen satoi viestejä. ”Parhaimman” viestin lähetti hänen entinen joukkuekaverinsa, joka pelaa tällä hetkellä SM-liigassa eikä ole onnistunut maalinteossa vielä tällä kaudella.

– Sieltä tuli ihan suora kommentti, että haista paska!

– En viitsi hänen nimeään paljastaa. Espoolainen hän ei ole, sen enempää en halua kertoa, Reijola myhäili.

Alaskasta Rovaniemelle

Reijola pelasi edelliset viisi kautta Yhdysvaltain yliopistosarjassa Minnesotassa ja Alaskassa. Rovaniemeltä hän hakee ponnahdusta kovempiin sarjoihin.

– Kyllä se SM-liiga on varmaan jokaisen Mestiksessä pelaavan tavoitteena. Se on ehdottomasti omakin tavoitteeni.

Reijola on viihtynyt rovaniemeläisten joukkueessa erinomaisesti. Varsinkin Lapin kiekkoylpeyden yhteishenkeä hän kehuu loistavaksi.

– Täällä on kuulemma aina ollut hyvä joukkuehenki. Nyt jätkät ovat sanoneet, että tällä kaudella se on vielä parempi mitä aikaisempina vuosina.

– Se näkyy siinä, että kaikki luottavat toisiinsa. Kaikki pitävät toistensa puolia jäällä ja sen ulkopuolella, mikä on erittäin positiivinen juttu.

RoKin bussin matkamittariin tulee kauden aikana eniten kilometrejä koko sarjassa, joten pelikaverit tulevat senkin myötä tutuksi.

– Kun istutaan 12 tuntia bussissa, niin siinä ehtii muutaman sanan vaihtaa muiden kanssa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?