Mestis

Mestis-joukkueella 5 päivässä 4 peliä painovirheen takia – valmentaja ei valita: ”Otan tämän haasteena”

Julkaistu:

mestis
Imatran Ketterä joutuu hurjaan peliruuhkaan.
Sarjanousija Imatran Ketterä pelaa tällä viikolla peräti neljä ottelua Mestiksessä. Ketterä pelaa keskiviikkona Keuruulla KeuPaa vastaan, perjantaina kotonaan Peliittoja vastaan, lauantaina Tuton vieraana ja sunnuntaina Lempäälässä LeKiä vastaan.

Käsittämätön otteluruuhka johtuu Mestiksen kilpailupäällikön Pirkka Antilan mukaan painovirheestä. Antila kertoi asiasta Etelä-Saimaa-lehdelle.

–  Näin hyvin näitä ohjelmia luetaan. Kyseessä on ilmiselvä painovirhe. Ammattilaissarjassa ei missään nimessä pitäisi olla tuollaisia otteluputkia, Antila sanoi Etelä-Saimaalle.

Ketterässä huomattiin vasta tällä viikolla, ettei muilla joukkueilla ole samanlaisia otteluputkia. Sunnuntain LeKi-ottelun siirto ei kuitenkaan onnistunut, koska lempääläisseura on jo myynyt otteluun lippuja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ilta-Sanomat tavoitti tiistai-iltana Ketterän päävalmentajan Matias ”Maso” Lehtosen, joka ei ollut moksiskaan tulevasta otteluruuhkasta. 29-vuotias Mestiksen tulokasvalmentaja odottaa urakkaa innolla.

– Tämä on ollut tiedossa, sarjaohjelmahan julkaistiin jo kesällä. Ei tämä meitä yllätä, vain ihmiset ympärillä ovat havahtuneet siihen. Meillä on 18 päivään 10 peliä tässä, olemme tienneet tämän koko ajan. Tapanani ei ole valittaa. Otan tämän haasteena. Kun rypistämme tämän läpi, joukkueemme on sen jälkeen entistä vahvempi. Tämä on yhteinen savotta, joka uskoakseni vahvistaa meitä, Lehtonen linjasi.

Ketterä lähtee Imatralta Keuruulle viikon ensimmäiseen vieraspeliin tänään keskiviikkona päivällä. Joukkue on takaisin Imatralla keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Perjantaina joukkue astelee bussiin kotiottelunsa jälkeen.

– Saavumme yöllä Hämeenlinnaan ja teemme tukikohdan Cumulukseen. Matkustamme sieltä Turkuun pelaamaan, palaamme Hämeenlinnaan ja sieltä sunnuntaina Lempäälään, josta lähdemme sunnuntaina takaisin kotiin. Kilometrejä tulee paljon – ja yhteistä bussielämää.

Ketterällä on joukkueensa riveissä muun muassa pitkän SM-liigauran tehnyt maalivahti Jere Myllyniemi, neljä puolustajaparia ja noin viisi ketjullista hyökkääjiä.

– Eihän tämä optimaalista ole ja tässä on riskinsä esimerkiksi loukkaantumisten suhteen. Valmennuksen tehtävä on katsoa, että pystymme jakamaan kuormaa. Tämä on hieno haaste myös meidän valmennukselle, Lehtonen sanoi.

Yksi joukkueen puolustajista on lokakuun loppuun asti vuonna 2001 syntynyt Jukurien suurlupaus Mikko Kokkonen, joka debytoi jo viime kaudella SM-liigakaukaloissa.

Joukkueen keski-ikä on 23 vuoden pinnassa.

– Joku sanoi, että eihän kasvattajasarjassa ole mitään järkeä pelata tällaisia pelaajia, kun pelaajat ovat väsyneitä, eivätkä ole parhaimmillaan. Toisaalta tuon rytmin kun pystyy klaaraamaan ja pelaamaan laadukkaasti vielä sunnuntaina, siinä on aika saatanan kova nuori jätkä, Lehtonen alleviivasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt