Juniorit vaarassa jäädä ilman jäävuoroja Espoo Unitedin sotkujen takia – seuran puhelin on kiinni

Espoo Unitedin numeroon ei saada yhteyttä. Espoolaiset juniorit ovat vaarassa jäädä ilman jäävuoroja.

Espoo Unitedin jääkiekkojoukkueen vaihtopenkki jääkiekon Mestiksen ottelussa viime syyskuussa.

10.7.2017 13:06 | Päivitetty 10.7.2017 16:35

Viime päivinä kohun keskellä olleen urheiluseura Espoo Unitedin puhelinkin on jo hiljentynyt.

Numeroon ei saada yhteyttä, ilmoitti puhelin STT:n yrittäessä maanantaina pitkin päivää tavoittaa Espoo Unitedin edustajaa haastattelua varten. Espoon Tapiolassa sijaitseva monitoimiareena ja vieressä oleva harjoitusjäähalli ovat Espoo Unitedin jääkiekkotoiminnan keskipisteet, jotka kuitenkin ovat olleet ilman sähköä päiväkausia.

Seuran talousongelmien myötä kärsijäksi ovat joutumassa esimerkiksi espoolaiset jääkiekkojuniorit.

Jos monitoimiareenaan sähköt ovat poikki vielä heinä–elokuun taitteessa, joutuu Blues Juniors ry hankkimaan vanhimmille juniorijoukkueilleen jääaikaa muualta.

– Vielä emme ole asiaa miettineet, mutta jääaikaa täytynee sitten pyytää muista halleista ja muilta joukkueiltamme, Blues Juniors ry:n toiminnanjohtaja Niko Merikanto kertoo.

– Suurin osa junioreistamme harjoittelee muissa halleissa kuin Tapiolassa, Merikanto muistuttaa.

Espoo Unitedin ja Bluesin juniorien välit eivät muutenkaan ole olleet kitkattomat, koska Blues Juniors ry hakee saataviaan oikeusteitse.

– Vuosi sitten syyskuussa Espoo United ja Blues Juniors ry tekivät yhteistyösopimuksen, jonka mukaan Espoo United maksaa A-nuorten kulut ja osan B-nuorten kuluista. Vajaata 100 000 euroa haetaan nyt oikeusteitse, Merikanto sanoo.

Blues Juniorsin toiminta ei ole vaarantunut, vaikka suuri rahasumma on edelleen saamatta.

– Aina se raha tietysti on jostain muusta pois, mutta isossa seurassa liikkuu paljon rahaa. Kyse ei ole ylitsepääsemättömistä summista, Merikanto viittaa mahdollisiin haittavaikutuksiin.

"Ei ketään tilalle näin nopealla aikataululla"

Espoo Unitedin miesten jääkiekkojoukkue sai toukokuussa sarjalisenssin kaudeksi 2017–2018. Jääkiekkoliitto kuitenkin haluaa nyt lisäselvityksiä seuralta.

– Haluamme vastaukset julkisuudessa olleisiin tietoihin esimerkiksi maksamattomista pelaajapalkkioista. Jussi Salonoja on sanonut, ettei laita enää rahaa toimintaan ja haluamme tietää miten seura aikoo hoitaa asiansa, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kertoo.

Onko vaarana, että Mestiksen joukkuemäärä supistuu kesän aikana?

– Jos heinäkuussa jää pois, ei tilalle oteta ketään näin nopealla aikataululla, Antila sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?