Jussi Salonojan omistamasta areenasta katkaistiin sähköt – seurauksena yllättävä ongelma espoolaisille

Espoon Metro-areenan sähköt katkaistiin. Samalla pimeni kaksi kännyköiden tukiasemaa, joita nyt pyöritetään aggregaateilla.

Espoon areenalla jylisi sunnuntaina aggregaatti.

9.7.2017 18:48

Monitoimiseura Espoo Unitedilla on pahoja talousongelmia. Seuralla on muun muassa maksamattomia palkkoja ja laskuja.

United pelaa jääkiekkoa seurapomo Jussi Salonojan pääomistamassa monitoimiareenassa Espoossa, jonka kautta talousvaikeudet ovat erikoisella tavalla heijastuneet Espoon asukkaiden elämään.

Matkapuhelinoperaattorit DNA ja Elisa ovat vuokrannut Salonojan pääomistamalta Tapiolan monitoimiareena Oyltä tukiasemapaikan Espoon Metro-areenan katolta. Lisäksi ainakin DNA:lla on hallin sisätiloissa siirtoyhteyssolmupiste. Solmupiste palvelee lähistön tukiasemia.

Jatkoaika kertoi sunnuntaina, että halliyhtiön maksamaton sähkölasku olisi johtanut siihen, että sekä monitoimiareenan että vieressä olevan harjoitushallin sähköt on katkaistu. Kumpikin halli on toistaiseksi suljettu.

Sähköjen katkaisemisen seurauksena hallin katolla oleva tukiasema ja siirtoyhteyssolmupiste lakkasivat toimimasta alkuviikosta. Tapiolan ympäristössä mobiiliverkko kärsi merkittävästi. Solmupiste palvelee Espoon Tontunmäen ja Hakalehdon alueen tukiasemia.

– Kyllä näin on, DNA:n radioverkosta vastaava johtaja Jarkko Laari vahvistaa sähkönjakeluhäiriöt Ilta-Sanomille.

DNA:n aggregaatti pitää tankata kerran kuudessa tunnissa.

Laarin mukaan hän sai loppuviikosta tiedon, että yhtäkkiä paikalta katkenneet sähköt olivat syy tukiaseman ja solmupisteen simahtamiseen.

Laari sanoo, että matkapuhelinverkko kestää kyllä lyhytaikaisia sähkökatkoja. Laitteet ovat akkuvarmennettuja ja kestävät muutaman tunnin sähkökatkoksia.

Useiden päivien sähkökatkoja verkko ei kestä.

Monitoimiareenaan ei ole kellään asiaa.

Koska sähköjä ei saatu Espoossa takaisin päälle, DNA järjesti paikalle bensiinikäyttöisen aggregaatin. Se turvaa sähkönsyötön ja samalla Tapiolan alueen mobiilipuhelinverkon kuulumisen.

– En muista uraltani mitään vastaavaa. Sähkökatko jatkuu edelleen. Pari päivää meni, että saimme aggregaatin siihen.

Laarin mukaan DNA:n on käytävä pikimmiten keskusteluja Tapiolan monitoimiareena Oy:n kanssa sähköjen palauttamisesta.

Huoltoyhtiö asensi aggregaattia Elisan tukiasemalle.

Laari sanoo, ettei aggregaattia voi käyttää loputtoman pitkään.

– Meidän kannaltamme haastavin tilanne on siinä, että siellä pitää käydä viemässä säännöllisesti polttoainetta. Aggregaatti ei jaksa monta tuntia käydä omineen.

Matkapuhelintukiasema vaatii Laarin mukaan sen verran tehoa, että aggregaatin huoltoväli on kuutisen tuntia.

Kun Ilta-Sanomat vieraili areenalla sunnuntai-iltapäivänä huseerasi hallin toisella puolella huoltomies ja vartija. He asensivat toista aggregaattia Elisan tukiaseman sähköjä varten.

DNA miettii, voiko se toimittaa kiinteistöön oman sähkönsyöttöjärjestelyn. On myös mahdollista, että DNA siirtää tukiaseman ja solmupisteen lähistölle, esimerkiksi naapurikiinteistöön.

Harjoitushallikin on suljettu.

Alueella sijaitsevien areenojen, hallien ja stadionien vuoksi siellä liikkuu suuri määrä ihmisiä. Laari muistuttaa, että tapahtumia varten tarvitaan laadukasta palvelua.

– En osaa sanoa, miten sopimus on tehty kiinteistön kanssa. Heiltä sähköenergian hankimme, yritetään keksiä parempi keino energian saatiin tai siirrämme tukiaseman toiseen paikkaan.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut monitoimiareenan toimitusjohtajaa Katariina Järveläistä eikä Jussi Salonojaa kommentoimaan tilannetta sunnuntaina.

Salonoja myönsi Ilta-Sanomille torstaina, että koko Espoo Unitedin tulevaisuus on vaakalaudalla talousvaikeuksien vuoksi.

Seura kärsii IS:n tietojen mukaan akuutista kassakriisistä, eikä Salonoja ole halukas panemaan lisää omaa rahaansa seuran pyörittämiseen. Tulevat yhteistyökumppanineuvottelut ratkaisevat seuran kohtalon.

Jutun ingressiä muokattu klo 18.59.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?