Jussi Salonojan Espoo United on velkaa verottajalle – näin miljonääri kommentoi maksuvaikeuksia - Mestis - Ilta-Sanomat

Jussi Salonojan Espoo United on velkaa verottajalle – näin miljonääri kommentoi maksuvaikeuksia

Espoo Unitedin pääomistaja Jussi Salonoja sanoo, että seura hoitaa verovelkansa.

Jussi Salonoja vakuuttaa, että Espoo United hoitaa velvoitteensa.­

14.6.2017 18:00 | Päivitetty 14.6.2017 18:47

Kauppalehti uutisoi hiljattain, että jääkiekon Mestiksessä pelaavalla Espoo Unitedilla on jäänyt veroja ja muita maksuja maksamatta yhteensä noin 15 000 euron edestä. Osasta maksuista on tullut jo maksuhäiriömerkintä.

Seuran omistaja miljonääri Jussi Salonoja on tietoinen ongelmista. Hän kertoo niiden johtuvan kiireestä. Espoo United aloitti toimintansa vuosi sitten toukokuussa melkoisella rytinällä.

– Kuten olemme alusta asti sanoneet, joudumme vuosi aloittamaan kaiken nollista ja sellaisella kiireellä, että seura ei kerta kaikkiaan saanut solmittua tarpeeksi yhteistyösopimuksia. Jäimme kaikessa jälkeen, ja siksi avauskaudesta tuli hankala, Salonoja sanoo Ilta-Sanomille.

– Mutta ei näissä pienissä maksuviiveissä ole silti mitään ihmeellistä. Kyse on vaikeuksista, joita tulee kaikille aloitteleville yrityksille. Hoidamme nyt kaikki maksut alta pois, ja homma jatkuu, hän korostaa.

Espoo United sijoittui debyyttikaudellaan Mestiksessä kolmanneksi.­

Tällä hetkellä Espoo Unitedilla on myös yli 90 000 euroa maksamatta junioriorganisaatiolleen Blues Juniors ry:lle. Laskun eräpäivä on huomenna eli 15. kesäkuuta. Asiasta uutisoi Urheilulehti.

– Tästä maksusta nyt ei varsinkaan kannata puhua mitään. Se olisi naurettavaa, sillä laskun eräpäivähän on yhteisen sopimuksemme (junioriorganisaation kanssa) mukaan vasta huomenna. Turha siis etukäteen tehdä mitään numeroa, Salonoja sanoo.

– Maksamme tämän laskun kyllä.

Jussi Salonoja lupaa, että Bluesin junioriorganisaatio saa rahansa.­

Debyyttikaudella kolmanneksi Mestiksessä sijoittunut Espoo United haaveilee noususta SM-liigaan vuoden kuluttua, siis kaudeksi 2018–2019.

Jos on uskomista SM-liigan toimitusjohtajan Riku Kallioniemen puheita keskiviikkona Kauppalehdessä, näin ei kuitenkaan tapahdu. Kallioniemen mukaan SM-liigaa ei laajenneta ainakaan vielä tuona syksynä.

Miten kommentoit tätä linjausta, Jussi Salonoja?

– Tässä on nyt turha vielä mennä asioiden edelle, katsotaan rauhassa asioiden kehittymistä, Salonoja linjaa.

–  SM-liiga on puhunut, ettei se halua sarjaan seuraa, joka on ulkopuolisen pääoman varassa. Espoo Unitedia ei kannata arvioida ensimmäisen kauden perusteella – juuri edellä mainittujen syiden vuoksi. Se olisi epäreilua. Voin vakuuttaa, että jo ensi kaudella seuran oma maksutilanne paranee huomattavasti. Esimerkiksi uusia, aiempaa suurempia yhteistyösopimuksia on jo mukavasti kasassa, Salonoja vakuuttaa.

Jutun otsikkoa muokattu klo 18.45.

Luitko jo nämä?