Sanasota kiihtyy: Jussi Salonoja haukkuu Camilo Miettisen pystyyn - Mestis - Ilta-Sanomat

Sanasota kiihtyy: Jussi Salonoja haukkuu Camilo Miettisen pystyyn

Jussi Salonoja hermostui Camilo Miettisen purkaukseen Espoo Unitedin pelaajapolitiikasta.

­

2.6.2017 14:08

Espoolaislähtöinen jääkiekkoilija Camilo Miettinen kritisoi perjantaina ilmestyneessä Ilta-Sanomissa voimakkaasti Mestiksessä pelaavan Espoo Unitedin pelaajapolitiikkaa.

Miettisen, 31, purkaus on jo ehtinyt kirvoittaa tunteita Unitedin johtoportaassa – seuran miljonääriomistaja Jussi Salonojaa myöten.

Nyt on hänen vuoronsa vastata kritiikkiin.

Miettinen olisi halunnut palata kasvattajaseuraansa (alun perin Blues) ensi kaudeksi, mutta hän jäi suureksi yllätyksekseen ilman sopimusta. Nyt Miettinen kokee, että häneltä on riistetty mahdollisuus päättää uransa kotiseurassa.

Miettinen nousi viime vuosikymmenellä Bluesin fanien suureksi suosikiksi. Taitavana kiekonkäsittelijänä tunnettu hyökkääjä uskoo, että hän olisi tuonut seuraan muutakin lisäarvoa kuin pelkästään pelillisen panoksensa.

Camilo Miettinen olisi halunnut pelata Mestistä espoolaisseurassa.­

Miettinen lähti Bluesista kesken kauden 2012–2013, ja sen jälkeen hänen uransa on jatkunut Ruotsin ja Ranskan kakkosliigoissa.

– Jos seura (United) olisi panostanut 15 000 euroa enemmän, se olisi saanut kasvavina yleisömäärinä ja sponsorituloina vähintään saman verran takaisin, Miettinen linjasi.

– Heiltä sanottiin, ettei kenenkään muun palkka kuin Kim Hirschovitsin ole yli 20 000 euroa. Oman ja agenttini tiedustelujen perustella ainakin kahden muun pelaajan palkka alkoi kolmosella. Ehkä he odottivat, että tulen ilmaiseksi.

Unitedin urheilutoimenjohtaja Petri Pakaslahti ehti jo perustella päätöstä taloudellisilla syillä. Nyt puolestaan seuran perustaja ja omistaja ottaa tilanteeseen kantaa.

– Koen, että tämä Miettisen purkaus henkilöityy enemmän tai vähemmän minuun, ja siksi haluan tuoda omat näkemykseni esiin, Salonoja painotti.

– Olen yllättynyt ja suoraan sanoen pöyristynyt tästä kritiikistä. Loanheiton sijaan olisin odottanut Miettiseltä kiitosta – nimenomaan siitä, että viime vuosikymmenellä juuri Miettinen oli niitä ensimmäisiä espoolaisjunioreita, joille halusimme antaa mahtavan sauman kypsyä laadukkaaksi SM-liigapelaajaksi kotiseurassa.

Salonojan mielestä seura antoi Miettisellekin täyden tuen. Omistaja syyttää pelaajaa katkeruudesta.

– Pelaajilla ei nykyään tunnu olevan minkäänlaista kunnioitusta mihinkään suuntaan! Aina vaan ollaan pottuilemassa, ja esimerkiksi sitä ei osata arvostaa, että täällä on ylipäätään edustusjoukkue pystyssä, hän latasi.

Jussi Salonoja pöyristyi Camilo Miettisen kommenteista.­

Salonojan mukaan Espoo Unitedissa on nyt tehty samansuuntainen periaatepäätös nuorten pelaajien kasvattamisesta kuin viime vuosikymmenellä.

Tuolloin SM-liigassa pelanneessa Bluesissa ei toki ollut yhtä paljon tilaa nuorille kuin nyt Unitedin Mestis-joukkueessa. Kahden sarjan välinen kuilu on iso, varsinkin taloudellisesti.

– Haluamme kehittää Mestiksessä omia junioreita SM-liigan vaatimalle tasolle, koska tavoitteemme on palata pian takaisin Suomen ykkössarjaan. Olemme tehneet seurassa päätöksen, että pidämme joukkueessa vain pari, kolme kokenutta kaveria. Loput paikat varaamme omille lupauksillemme, Salonoja kertoo.

– Nyt nämä kokeneiden pelaajien paikat olivat jo täynnä ennen kuin neuvottelut Miettisen kanssa käynnistyivät toden teolla. Lisäksi Miettisen palkkapyynnöllä maksamme nyt kolmen junioripelaajan vuosipalkan.

Unitedin omistaja sanoo, että Miettinen on muussa roolissa edelleen tervetullut seuraan.

– Miettinen oli todella suosittu pelaaja Espoossa, sitä ei käy kiistäminen. Jos hän haluaa auttaa uutta seuraamme jollain muulla tavalla kuin pelaamalla, se mahdollisuus hänelle järjestetään, Salonoja summaa.

Luitko jo nämä?