Espoon kiekkoikonin Camilo Miettisen, 31, haave riistettiin tylyllä tavalla – ”Minulla olisi ollut paljon annettavaa” - Mestis - Ilta-Sanomat

Espoon kiekkoikonin Camilo Miettisen, 31, haave riistettiin tylyllä tavalla – ”Minulla olisi ollut paljon annettavaa”

Espoolaisen kiekkoilun ikoni Cami Miettinen olisi vielä kerran halunnut pelata Espoossa – haaveeksi jäi.

Camilo Miettinen, 31, on lopettanut jääkiekkoilijan uransa.

2.6.2017 6:40 | Päivitetty 2.6.2017 9:58

Mitä yhteistä on esimerkiksi Niklas Bäckströmillä, Petteri Nummelinilla, Tomi Kalliolla, Riku Hahlilla ja Jussi Markkasella sekä monella muulla?

He kaikki ovat parin viime vuoden sisällä palanneet pitkän ulkomaankierroksen jälkeen kotikaupunkiinsa – ja ovat halunneet pelata vielä kerran kasvattajaseurassaan ikään kuin kiitoksena kaikesta ennen hokkarien lyömistä lopullisesti naulaan.

Espoolaisen jääkiekkoilun yksi suosituimmista pelaajista Camilo ”Cami” Miettinen, 31, kokee, että tämä mahdollisuus on häneltä riistetty.

Aikanaan Bluesin fanikatsomon suurin suosikki olisi halunnut pelata uran viimeisen kautensa liiga-ajoilta tutussa Metro-areenassa ja lopettaa tuttujen fanien silmien edessä. Mestiksessä pelaava uusioseura Espoo United kuitenkin torppasi aikeen.

Miettinen lähti Bluesista kesken kauden 2012–13 TPS:ään ja kiersi lopulta Ruotsin kakkosliigan ja Ranskan liigan (linkki: Miettisen haastattelu ajasta Ranskassa) kautta takaisin Espooseen.

– Minulla olisi ollut vielä ensi kaudeksi sopimus Ranskaan, mutta koska poika aloittaa syksyllä eskarin, niin tulimme siihen tulokseen, että halusimme palata Espooseen.

Hän sanoo olleensa Espoo Unitedin kanssa yhteyksissä jo hyvissä ajoin viime kauden aikana, olisiko mahdollisuus ”tulla kotiin” ja pelata jäähyväiskausi Unitedissa.

Camilo Miettinen virnisti ensimmäisen SM-liigamaalinsa jälkeen 21. tammikuuta 2007.

Miettinen kokee, että Unitedin taholta oli alusta saakka välttelevä asenne. Myös perustelut muuttuivat matkan varrella: ensin epäiltiin, etteivät Miettisen vauhti ja urheilullisuus riitä Mestikseen, sen jälkeen sanottiin, ettei päätöstä voida tehdä, kun ei tiedetä, kuka joukkuetta valmentaa ja lopulta vedottiin Miettisen liian isoon palkkapyyntöön.

Miettinen väittää, että asiassa oli suoranaista sumutusta.

– Heiltä sanottiin, että kenenkään muun pelaajan palkka ei ole yli 20 000 euroa kuin Kim Hirschovitsin. Oman ja agenttini tiedustelujen perusteella ainakin kahden muun pelaajan palkka alkoi kolmosella. Ehkä he odottivat, että tulen ilmaiseksi, Miettinen sanoi.

Miettinen (kuvassa Bluesin kapteenina) pelasi espoolaisseuran jälkeen myös 1,5 kautta TPS:ssä.

Miettisen mukaan Espoo Unitedilta jäi kokonaan huomioimatta, että se olisi saanut sopimuksen yhteydessä paljon enemmän kuin vain hänen pelipanoksensa ja tehopisteensä. Fanien entinen ykkössuosikki olisi todennäköisesti tuonut halliin Bluesin vanhaa faniporukkaa, joka jäi otteluista Bluesin kuoppaamisen jälkeen pois. Ja kenties jonkun uuden yhteistyökumppaninkin.

– Jos seura olisi panostanut 15 000 euroa enemmän, se olisi saanut kasvavina yleisömäärinä ja sponsorituloina vähintään saman verran takaisin, Miettinen uskoo.

– Sääli, minulla olisi ollut paljon annettavaa varsinkin fanipuolelle sellaisessa yhteisöllisyydessä, jota näin Ranskassa. Olisi ollut hyvä mahku viedä uutta seuraa sillä saralla steppi eteenpäin, Miettinen näkee.

Miettinen legendaarisessa Matinkylän jäähallissa syksyllä 2012.

Kun Unitedin kanssa neuvottelut kariutuivat ja kun Miettinen sai samaan aikaan Espoon kaupungilta työpaikan liikuntakoordinaattorina, syntyi päätös iskeä hokkarit naulaan.

– Ei ollut mieltä alkaa treenata, kun ei ollut varmuutta tulevasta. Kyllä kilpaurheilu on osaltani nyt ehdottomasti paketoitu. Jossain alasarjoissa voin pelata, mutta nyt keskityn pojan joukkueen valmennukseen Bluesin vuonna 2010 syntyneissä, Miettinen summaa.

– Haluan kiittää kaikkia minua tukeneita ja kuitenkin toivon, että espoolainen kiekkoilu pääsisi jollakin tavalla jaloilleen.

Unitedin urheilupomo: Raha ratkaisi

Espoo Unitedin urheilutoimenjohtajan Petri Pakaslahden mukaan seura jätti Camilo Miettisen pestaamatta taloudellisten syiden takia.

– Me olemme Mestis-seura, ja Mestiksen pelaajilla on Mestis-tason palkat. Palkkataso täällä on aika lailla eri kuin ulkomailla. Keskiverto Mestiksen palkka ei ole edes puolta siitä kuin esimerkiksi Ranskassa. Varsinkin perheellisillä yhtälö on tosi vaikea toteuttaa. Camikin sen toki tietää, Pakaslahti sanoi.

Pakaslahti tyrmää Miettisen kritiikin siitä, että taustalla olisi ollut muita syitä.

– Minun mielestäni neuvottelut sujuivat ihan normaalisti ja hyvässä hengessä. Harmi, jos Cami on kokenut asian toisin. Tiedämme, että Cami on iso profiili Espoon kiekkoilussa, ja olisimme halunneet hänet mutta valitettavasti emme siihen taloudellisesti pystyneet.

– Mietimme aika lailla kaikki mahdollisuudet, ja tilanne kävi nopeasti varsin selväksi, ettei ole mahdollisuutta päästä kaikkia tyydyttävään sopimukseen. Olen tehnyt asian selväksi myös Camille itselleen, Pakaslahti sanoi.

Juttua päivitetty klo 9.57. Lisätty Petri Pakaslahden kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?