Mestis

Mestispelaajien keskipalkka - noin tonni kuussa

Julkaistu:

Mestis
Jääkiekon pelaajayhdistys on tehnyt perinteisen kyselyn Mestiksen pelaajille.
Mestiksen pelaajien keskipalkka vuodessa on 11 725 euroa, eli pikkuisen vajaa tuhat euroa kuukaudessa. Edellisessä kyselyssä määrä oli vain 9 400 euroa. Pelaajayhdistys arvioi keskiarvopalkan merkittävän nousun johtuvan siitä, että muutamat Mestiksen seurat ovat satsanneet tasokkaisiin (= ilmeisen kalliisiin) vahvistuksiin.

Palkat eivät päätä huimaa, mutta ne maksetaan melko hyvin ajallaan: kyselyyn vastanneista pelaajista 70 prosenttia kertoi saavansa kaikki sopimuksensa mukaiset etuudet ajallaan. Kolme prosenttia vastaajista kertoi saavansa saatavansa usein viiveellä.

Mestiksen pelaajista 19 prosenttia tekee muuta työtä jääkiekon lisäksi. Vielä edellisessä kyselyssä luku oli 28 prosenttia.

Vaasan Sportin liiganousu ns. kabinettipäätöksellä on puhuttanut julkisuudessa. Mestiksen pelaajien kanta kyselyssä oli selvä: peräti 93 prosenttia oli sitä mieltä, että SM-liigaan pitäisi nousta karsintasarjan kautta.

Samalla 84 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että liigaan nousevan seuran pitäisi myös täyttää vaaditut taloudelliset kriteerit.

Jäähallien jään taso arvioitiin pisteytyksellä. Parhaat arvosanat keräsi Kajaani (18 % annetuista pisteistä). Heikoimmaksi arvioitiin Vantaa (1%).

Pelaajayhdistys kertoi kyselynsä vastausprosentiksi 89.

Lähde: Jääkiekon Pelaajayhdistyksen kysely Mestiksen pelaajille

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt