Mestis

Eteläkorealaiset näyttivät voimansa – Kiekko-Vantaasta urheilu kaukana!

Julkaistu:

Ilta-Sanomien tietojen mukaan valmennusjohdon lauantaiset potkut ovat seurausta siitä, että Kiekko-Vantaa on sen eteläkorealaisomistajalle pelkkä laboratorio.
Kiekko-Vantaa irtisanoi eilen päävalmentajansa Pekka Kangasalustan sekä kakkosvalmentajansa Tero Määtän. Ratkaisu on urheilullisesti outo, sillä sekavasta tilanteesta ja melko vaatimattomalla pelaajamateriaalilla kauteen lähtenyt joukkue on tällä hetkellä Mestiksen runkosarjassa pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla kahdeksannella sijalla.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan irtisanomisten syy onkin kaikkea muuta kuin urheilullinen. Kiekko-Vantaa on eteläkorealainen seura, sillä eteläkorealaisen Halla Group -konsernin omistama, Saksaan rekisteröity Mando Oy hankki viime maaliskuussa vantaalaisten edustusjoukkuetoimintaa hallinnoivan Kiekko-Vantaa Hockey Oy:n osake-enemmistön.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan pääomistaja haluaa joukkueensa pelaavaan kokoonpanoon viisi eteläkorealaista. Kangasalusta vieraili sen vuoksi kesällä Aasiassa valitsemassa pelaajia miehistöönsä. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Halla Group käveli jo tuolloin hänen ylitseen ja lennätti Vantaalle päävalmentajan kehotusten vastaisia eteläkorealaispelaajia.

Viidestä pelaajasta puolustaja Won-Jun Kim sekä hyökkääjä Sang-Hoon Shin ovat ainoat selvästi mestistasoiset yksilöt. Hyökkääjillä Jung Ahnilla ja Ji Min Kimillä on ollut vaikeuksia mahtua edes Kiekko-Vantaan Suomi-Sarjaa tahkoavan yhteistyöseuran Bewe TuusKin pelaavaan miehistöön. Viisikon täydentää hyökkääjä Jin Hui Ahn, joka on nähty vähäisellä peliajalla 29 mestisottelussa. Halla Group reagoi Ilta-Sanomien tietojen mukaan valmennuksen peluutuspäätöksiin sulkemalla liiketoimintansa kannalta mitättömän yksikön rahahanat. Ja se taas pakotti seurajohdon, puheenjohtaja Kalevi Helppolaisen ja toimitusjohtaja Kai Soinnun toimenpiteisiin.

Kiekko-Vantaa Hockey Oy ilmoitti eilen solmineensa Jami Kaupin kanssa tämän ja ensi kauden kattavan päävalmentajasopimuksen. Viime syyskuusta saakka edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana työskennellyt Kauppi ei Ilta-Sanomien tietojen mukaan nauti pelaajistonsa luottamusta.

Halla Groupin omistaa Chung Mong-Won, joka on myös Etelä-Korean jääkiekkoliiton puheenjohtaja. Sikäläisellä kattojärjestöllä on tarve kehittää miesten A-maajoukkuettaan, sillä maa järjestää vuoden 2018 talviolympialaiset, ja edustuskiekkoilijoiden on ehdittävä siihen mennessä Kansainvälisen Jääkiekkoliiton maailmanrankingissa 20 parhaan maajoukkueen joukkoon. Muuten se ei pääse suurkisoissa järjestäjän mandaatillakaan kotiyleisönsä eteen. Tämänhetkinen rankingsijoitus on 25. Etelä-Korean lajiliitto on pyytänyt Suomen vastaavalta apua kehittämisprojektiinsa. Halla Groupin ja Kiekko-Vantaa Hockey Oy:n yhteys on syntyisin niistä lähtökohdista. Kai Sointu puolestaan on Tampereen Ilveksen SM-liigajoukkueen entinen manageri ja tehnyt sittemmin pitkän työuran Etelä-Koreassa.

Suomalaisen jääkiekkoilun kannalta Kiekko-Vantaan toiminta on sikäli harmillista, että maan suurimmalla seuralla Helsingin Jokereilla on eksklusiivinen yhteistyösopimus vantaalaisten kanssa. Käytännössä se on tarkoittanut liigajoukkueen kynnyksellä tasapainoileville nuorille peliaikaa Mestiksessä. Koska lohipaitoja peluutetaan Ilta-Sanomien tietojen mukaan jatkossa Halla Groupin ohjeiden mukaisesti, vähintään muutama suomalaisnuori jää väistämättä ilman arvokasta kokemusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt