Poika teki ensimmäisen maalinsa Mestarien liigassa – isä kuoli vain minuutteja myöhemmin - Mestarien liiga - Ilta-Sanomat

Manchester Cityn puolustajalta riipaiseva paljastus: teki ensimmäisen maalinsa Mestarien liigassa – isä kuoli vain minuutteja myöhemmin

Manchester Cityn puolustaja Nathan Ake omisti historiallisen maalinsa isälleen.

Nathan Ake (toinen vas.) viimeisteli Manchester Cityn ensimmäisen maalin ottelussa RB Leipzigiä vastaan. Vieraiden maalivahti Peter Gulacsi on voimaton.

17.9. 8:11

Elämä on usein tarinoita ihmeellisempää. Ja joskus tosielämän tapahtumissa draaman kaari on sellainen, että jos todelliset tapahtumat kirjoitettaisiin tarinaksi, kukaan ei pitäisi tarinaa uskottavana.

Yksi tällainen tapahtumasarja, jossa elämän ääripäät koettiin muutamassa minuutissa, tapahtui keskiviikkona.

Nathan Ake on pelannut Cityssä syksystä 2020 ja viimeistellyt yhteensä kaksi maalia.

Manchester Cityn puolustaja Nathan Ake viimeisteli uransa ensimmäisen maalin Mestarien liigassa. Aken maali vei Cityn 1–0-johtoon RB Leipzigiä vastaan ottelussa, jonka City voitti maalein 6–3.

Tämä oli lähes viimeinen asia, jonka Aken isä Moise Ake näki. Muutama minuutti poikansa maalin jälkeen Moise Ake nukkui ajasta iäisyyteen. Hän oli ollut vakavasti sairas.

Ake kertoi tapahtumasta Instagramissa, ja siitä on uutisoinut muun muassa Manchester Evening News.

– Viime viikot ovat olleet elämäni raskaimmat. Isäni on ollut erittäin sairas, eikä häntä ollut enää mahdollista hoitaa. Olen ollut onnekas saadessani paljon tukea morsiameltani, perheeltäni ja ystäviltäni, Ake kirjoitti.

Isän sairauden arvellaan olleen syy, miksi Ake, 26, jäi hiljattain pois Alankomaiden maajoukkueesta kesken MM-karsintojen.

– Eilen, vaikeiden aikojen jälkeen, tein ensimmäisen maalini Mestarien liigassa, ja vain muutama minuutti myöhemmin hän nukkui rauhallisesti pois. Äitini ja veljeni olivat hänen vierellään.

– Ehkä näin oli tarkoitettu. Pelaamiseni katselu teki isän aina ylpeäksi ja iloiseksi. Tiedän, että olet aina kanssani, ja olet aina sydämessäni. Tämä (maali) oli sinulle, isä, Ake kirjoitti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?