Hansi Flick ja Thomas Tuchel kohtaavat Mestarien liigan finaalissa – Erich Rutemöller koulutti heitä molempia - Mestarien liiga - Ilta-Sanomat

Erich Rutemöller, 75, koulutti Mestarien liigan finaalin päävalmentajat – ennusti toisen tulevaisuuden täysin väärin: ”En olisi uskonut”

Mestarien liigan finaalissa kohtaa kaksi saksalaista päävalmentajaa. Erich Rutemöller opetti molempia heistä.

Hansi Flick (vas.) ja Thomas Tuchel kohtaavat sunnuntaina Mestarien liigan finaalissa.­

23.8.2020 12:41

Saksalainen Erich Rutemöller toimi Saksan jalkapalloliiton valmentajakoulutuksen johtajana vuosina 2000–2007, jolloin valmentajaopintonsa suorittivat myös Mestarien liigan sunnuntai-iltaisessa loppuottelussa Bayern Müncheniä valmentava Hansi Flick ja PSG:tä luotsaava Thomas Tuchel.

– Hansi Flickin kohdalla tilanne oli erityinen, sillä hän oli kaudella 1990–1991 minun pelaajanani FC Kölnissä. Sitten tapasin Hansin uudelleen vuoden 2003 kurssilla opiskelijana. Hän ajatteli jo pelaajana kuin valmentaja, Rutemöller sanoi Bild-lehden haastattelussa.

Hansi Flick (kesk.) ohjeistamassa joukkojaan Bayern Münchenin lauantaisissa viimeistelyharjoituksissa.­

Rutemöller, 75, kertoi muistavansa Flickin olleen kunnianhimoinen opiskelija.

– Hän kyseli kriittisesti, avoimesti ja reilusti. Hänen kanssaan saattoi keskustella erittäin hyvin. Pelaajana hän oli juoksuvoimainen, valmentajaopiskelijana kestävä. Hän ei halunnut vain istua ja hakea todistusta, sen huomasi heti. Hän ei ollut kiinnostunut vain jalkapalloilusta, vaan myös sivuaineista. Hän oli täysillä mukana ja valmistui kurssin priimuksena yhdessä Thomas Dollin kanssa, Rutemöller muisteli.

Vuoden 2007 kurssilla opiskellut Thomas Tuchel oli Rutemöllerin mukaan aivan erilainen opiskelija kuin Flick.

– Hän tuli Augsburgin juniorivalmentajana ja oli jo suorittanut liikuntatieteelliset opinnot. Siitä huolimatta hän ei luullut tietävänsä kaikkea, siitä hänelle on annettava tunnustusta. Hän halusi imeä kaiken tiedon ja oli utelias.

Thomas Tuchel finaalia edeltäneessä pressitilaisuudessa lauantaina.­

Rutemöller paljasti arvioineensa Tuchelin tulevaisuuden väärin.

– En olisi uskonut, että hänestä tulee huippuvalmentaja ammattilaistasolla. Se miten hän käyttäytyi, miten hän kyseli ja osallistui opetukseen – hän oli minusta pikemmin opettajaksi tai kouluttajaksi päätyvä tyyppi, ei päivittäisvalmennukseen työhön päätyvä henkilö, Rutemöller sanoi.

– Kun katson häntä sivurajalla, minun on välillä pakko hymyillä. Se ei ole se Thomas Tuchel, jonka tunnen opinnoista. Silloin hän ei näyttänyt tunteitaan. Opiskelija Tuchel ja nykyinen valmentaja Tuchel ovat aivan erilaisia hahmoja, Rutemöller jatkoi.

Jalkapallon miesten Mestarien liigan finaali pelataan sunnuntaina Lissabonissa. Ottelussa kohtaavat saksalaisjätti Bayern München ja Pariisin tähtisikermä PSG. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 22.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?