Chelsean Frank Lampard myönsi Bayernin paremmuuden - Mestarien liiga - Ilta-Sanomat

Chelsean Lampard nieli rökäletappion, myönsi Bayernin ”fantastisen” tason – ”Kova oppitunti pelaajillemme”

Frank Lampardin Chelsea jäi tiistaina Bayernin jalkoihin.

Julkaistu: 26.2. 10:57

Robert Lewandowski siirtyi yksin Mestarien liigan maalipörssin kärkeen – nuori saksalaishaastaja iski kahdesti.

Jalkapallon lontoolaisjätti Chelsean päävalmentaja Frank Lampard ei selitellyt myöhään tiistai-iltana Mestarien liigassa tulleen 0–3-kotitappion jälkeen. Bayern München karkasi toisella jaksolla voittoon Serge Gnabryn kahdella ja Robert Lewandowskin yhdellä maalilla.

– Tällaista jalkapallo on tällä tasolla. Bayernin taso oli fantastinen. Se oli kova oppitunti pelaajillemme. Se on Mestarien liigan todellisuutta, Lampard tuumi uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Jos tuon tason kavereille antaa mahdollisuuksia, he tekevät maaleja. Vastustajan pelaajat ovat pitkään olleet näissä ympyröissä. Meidän täytyy kunnioittaa sitä, Lampard sanoi.

Kokenut Lewandowski nousi jälleen yksin Mestarien liigan maalipörssin kärkeen. Hän on viimeistellyt peräti 11 täysosumaa ja jätti Borussia Dortmundin Erling Braut Hålandin nyt toiselle sijalle.

Håland kasvatti viime viikolla Mestarien liigan maalisaldonsa kymmeneen, kun Dortmund voitti pudotuspelien avausottelussaan Paris Saint-Germainin 2–1. Myös kolmas pudotuspeleihin edennyt saksalaisjoukkue Leipzig voitti avausottelunsa, kun se kukisti vieraissa Tottenhamin 1–0.

Otteluparien toiset osat pelataan maaliskuussa.

Robert Lewandowski teki jälleen näyttävää jälkeä, ja tällä kertaa Chelsea sai siitä osansa.

Monipuolinen Lewandowski

Chelsea-luotsi Lampard nosti esiin Bayernin pelaajien kokemuksen ja kyvyn käyttää maalintekotilaisuudet.

Maaliahne Lewandowski kunnostautui tiistai-illan ottelussa myös syöttäjänä, kun hän pohjusti Gnabryn molemmat täysosumat. Kerta oli ensimmäinen, kun puolalaiskärki syötti kaksi maalia samassa Mestarien liigan ottelussa.

– Tulimme tauolta vahvoina ja painostimme Chelseaa paljon. "Lewy" tarjoili minulle kaksi maalia. Hän olisi voinut tehdä itse. Tein kaksi maalia, ja sitten hän teki yhden, Mestarien liigan maalimääränsä kuuteen kasvattanut Gnabry kiitteli Bayernin verkkosivuilla.

Bayernin ikiliikkuja Thomas Müller jäi kaipaamaan vain maalia avausjaksolla. Hän oli tyytyväinen joukkueen työmoraaliin ja kykyyn ratkaista peli toisella jaksolla.

– Avausjakson maali oli ainoa asia, mikä palapelistämme jäi puuttumaan. Tämä oli intensiivinen ottelu. Adrenaliini on edelleen pinnassa, Müller summasi pelin jälkeen.

– Kaiken kaikkiaan tämä oli ansaittu 3–0-voitto. Juoksimme alusta asti 92. minuutille. Esitys oli todella hyvä, vuonna 2013 Mestarien liigan voittanut Müller jatkoi.

Tiistain toisessa ottelussa Napoli ja Barcelona pelasivat 1–1-tasapelin. Antoine Griezmann teki Barcelonalle arvokkaan vierasmaalin toisen jakson alkupuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?