Raju rangaistus! Manchester City suljettiin Mestarien liigasta kahdeksi vuodeksi – 30 miljoonan euron sakot päälle - Mestarien liiga - Ilta-Sanomat

Raju rangaistus! Manchester City suljettiin Mestarien liigasta kahdeksi vuodeksi – 30 miljoonan euron sakot päälle

Manchester City ei saa pelata Mestarien liigassa kahteen vuoteen.

Manchester City ei saa pelata Mestarien liigassa kahteen vuoteen.

Julkaistu: 14.2. 20:41, Päivitetty 14.2. 20:59

Manchester City aikoo valittaa Uefan päätöksestä.

Manchester City on suljettu kahdeksi vuodeksi jalkapallon Mestarien liigasta. Asiasta kertoi The Guardian.

Rangaistuksen antoi Euroopan jalkapalloliitto Uefa ja syy on liiton reilun pelin taloussääntöjen rikkomisessa sekä siinä, että seura johti Uefaa harhaan.

Lisäksi seura sai 30 miljoonan euron sakot. Manchester City aikoo valittaa päätöksestä.

Tutkinta käynnistyi saksalaislehti Der Spiegelin julkaisemista lehdelle vuodetuista sähköposteista. Niistä alkaneesta tutkinnasta kävi ilmi, että City vääristeli merkittävästi sponsoritulojaan saadakseen taloudellisen tuloksensa sopimaan reilun pelin taloussääntöihin.

Cityn omistaa seuraa avokätisesti rahoittava miljardööri, sheikki Mansour ja hänen omistamansa City Football Group.

Cityn pääsponsori on lentoyhtiö Etihad. Sähköposteista kävi ilmi, että suurin osa valtavasta 67,5 miljoonan punnan vuosittaisesta sponsoripotista tulikin Mansourilta eikä Etihadilta.

Reilun pelin taloussäännöt tulivat voimaan vuonna 2011. Niiden tarkoituksena oli pyrkiä ehkäisemään seuroja elämästä yli varojensa ja säännöt asettivat rajan sille, miten paljon omistaja saa investoida rahaa tappioiden kattamiseksi. Mansourin suuri osuus Etihadin sponsorirahasta on siis Uefan näkökulmasta keino kiertää sääntöjä, sillä tällä pyrittiin peittämään rahan alkuperä.

City vastasi tiukasti Uefan rangaistukseen omilla kotisivuillaan.

– Yksinkertaisesti Uefa käynnisti tämän tapauksen, toimi syyttäjänä ja nyt tuomarina. Nyt kun tämä ennakkoluuloilla väritetty prosessi on ohi, seura aikoo hakea puolueettoman päätöksen tapaukselle niin pian kuin mahdollista, seura kertoi tiedotteessa.

Artikkeliin päivitetty kello 20.59 Cityn vastine.

Tuoreimmat osastosta