Chelsea, Valencia ja Borussia Dortmund rynnivät jatkoon Mestarien liigassa - Mestarien liiga - Ilta-Sanomat

Chelsea, Valencia ja Borussia Dortmund rynnivät jatkoon Mestarien liigassa

Rodrigo Moreno laukoi Valencian johtoon Amsterdamissa.

Rodrigo Moreno laukoi Valencian johtoon Amsterdamissa.

Julkaistu: 11.12.2019 0:05

Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella oli paljon pelissä. Jatkopaikat olivat auki vielä aivan otteluiden loppuminuuteille asti.

Tulokset:

Chelsea–Lille 2–1 (2–0)

Ajax–Valencia 0–1 (0–1)

Inter–Barcelona 1–2 (1–1)

Dortmund–Slavia Praha 2–1 (1–1)

Benfica–Zenit 3–0 (0–0)

Lyon–RB Leipzig 2–2 (0–2)

Jalkapallon Mestarien liigassa pelataan tiistaina ja keskiviikkona lohkovaiheen viimeisen kierroksen ottelut.

Tiistain iltaotteluissa oli valtavat panokset, sillä jatkopaikkojen kohtalo oli auki jokaisessa tänään pelatussa lohkossa.

Amsterdamissa Ajaxin ja Valencian välisestä ottelusta muodostui todellinen pudotuspeli. Lohkon toisessa ottelussa Chelsea kaatoi Lillen kotonaan maalein 2–1 ja varmisti jatkopaikkansa, joten Amsterdamin ottelusta vain toiselle joukkueelle oli tarjolla paikka auringossa.

Valencia iski kiinni jatkopaikkaan 24. minuutilla, kun Ferran Torres jakoi vapauttavan syötön rangaistusalueella väijyneelle Rodrigo Morenolle. Espanjan maajoukkuehyökkääjä latasi pallon etuyläkulmaan ja vei vieraat johtoon.

Rodrigolla oli mahdollisuus toiseenkin osumaan puoliajan lopulla, mutta tällä kertaa Ajaxin maalivahti Andre Onana oli etevämpi. Tauolle mentiin näin tilanteessa 0–1. Ajax hallitsi toista puoliaikaa mielin määrin ja loi useita maalipaikkoja, mutta espanjalaisten tiivis ja uhrautuva puolustaminen riitti pitämään kotijoukkueen nollilla.

Jatkopeleihin matkaavat siis Valencia ja Chelsea, Ajaxin europelikausi jatkuu Euroopan liigan puolella.

F-lohkossa FC Barcelona oli jo varmistanut jatkopaikkansa, mutta Borussia Dortmund ja Inter kävivät kiivasta kamppailua toisesta paikasta auringossa. Joukkueet ovat tasapisteissä ennen päätöskierrosta.

Dortmund onnistui lopulta päihittämään Slavia Prahan kotikentällään maalein 2–1, ja milanolaiset hävisivät Barcelonalle 1–2. Näin saksalaiset marssivat Barcelonan seuraksi jatkopeleihin ja Inter pelaa keväällä Euroopan liigaa.

Lohkossa G kaikki oli auki ennen viimeistä ottelukierrosta. Jatkoon rynnivät RB Leipzig ja upean nousun tehnyt Lyon. Puoliajalla kahden maalin tappioasemassa Leipzigia vastaan olleet ranskalaiset kirivät tasoihin 82. minuutilla. Ottelu päättyi lukemiin 2–2.

Näin jatkopaikassa ennen tuota tasoitusmaalia kiinni ollut Pietarin Zenit valahti lohkon jumboksi. Se hävisi päätösottelunsa vieraissa Benficalle tylyin 0–3-lukemin. Benfica saavutti voitollaan paikan lohkon kolmosena ja siten Euroopan liigan pudotuspeleissä.

Napoli ja hallitseva mestari Liverpool varmistivat jatkopaikkansa aiemmin tiistai-iltana pelatuissa otteluissaan.

Tuoreimmat osastosta