Real Madrid suunnittelee rajua irtiottoa – näin legendaariset seurat haluavat myllätä koko huippujalkapallon uusiksi - Mestarien liiga - Ilta-Sanomat

Real Madrid suunnittelee rajua irtiottoa – näin legendaariset seurat haluavat myllätä koko huippujalkapallon uusiksi

Florentino Perez haluaa myllätä Euroopan jalkapallokartan.

Florentino Perez haluaa myllätä Euroopan jalkapallokartan.

Julkaistu: 6.12.2019 9:22

Jalkapallon huippuseurat junailevat kaksiportaista superliigaa.

Ajatus Euroopan suurimpien seurojen omasta, erillisestä huippuliigasta herää henkiin tasaisin väliajoin. Euroopan jalkapalloliiton Uefan Mestarien liigan rahanjakoon tyytymättömät tai muuten vaan pohjattomista rahapinoista ja toistuvista superkohtaamisista haaveilevat seurat junailevat kuvioitaan, kunnes ovat kerta toisensa jälkeen ne kuopanneet.

Nyt, kertoo, New York Times, on jälleen uuden yrityksen aika käsillä.

NYT:n mukaan Real Madridin seurapomo Florentino Perez on järjestänyt joukon salaisia tapaamisia sekä Euroopan huippuseurojen pomojen että kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajan Gianni Infantinon kanssa.

Perezin suunnitelmassa syntyisi kaksiportainen superliiga, johon ottaisi osaa yhteensä 40 seuraa kahdessa 20 joukkueen sarjassa. Mukaan kuuluisivat nousut ja putoamiset, mutta vain näiden kahden portaan välillä. Kaikki mukaan liittyvät seurat jättäisivät kansalliset sarjansa. Suurin osa osallistujista tulisi Englannista, Italiasta, Espanjasta, Ranskasta ja Saksasta.

Real Madridin vetovoima on avainasia NYT:n mukaan sille, että nyt jo neuvotellaan jopa sarjan rahoittamisesta. Sarja on osa suunnitelmia kansainväliselle jalkapallokalenterille vuodesta 2024 eteenpäin. Osalle osallistuvista seuroista on kerrottu, että niiden liikevaihto jopa kaksinkertaistuisi sarjaan osallistumisen myötä.

Infantinon tuki on Perezille ja muille superliigahaaveilijoille elintärkeää, sillä Fifalla on kovin kortti pelattavanaan, jos se ei halua rikkoa kansallisten sarjojen asemaa maailman jalkapallokartalla. Kun superliigaa hahmoteltiin edellisen kerran vuonna 2018 niin silloin Infantino ilmoitti, että yksikään pelaaja, joka osallistuu superliigaan, ei saa pelata MM-kisoissa.

Keskustelut sarjasta ovat alkuvaiheessa, mutta toteutuessaan superliigan vaikutukset olisivat mullistavia. Kansalliset sarjat menettäisivät kovimmat vetonaulansa, mikä puolestaan vaikuttaisi dramaattisesti sarjojen tv-sopimuksiin ja sen kautta seurojen tuloihin ja pelaajien palkkoihin. Mestarien liigasta jäisi jäljelle pelkkä raato ilman Euroopan suurimpia seuroja.

Tuoreimmat osastosta