Jere Uronen alusti maalin maailman parasta joukkuetta vastaan – Huuhkajien pakki selvisi testistä, joukkuetta kylvetettiin

Julkaistu:

mestarien liiga
Huuhkajien puolustaja Jere Uronen sai Mestarien liigassa vastaan Mohamed Salah’n. Vaikka Genk hävisi, Uronen näytti osaamistaan.
Suomen A-maajoukkueen puolustaja Jere Uronen koki yhden uransa kohokohdista keskiviikkoiltana, kun hänen joukkueensa KRC Genk kohtasi Mestarien liigassa Liverpoolin. Tulostaululla luki lopulta 4-1 Jürgen Kloppin valmentamille punaisille, tähtipallosarjan hallitseville mestareille, mutta Uronen sai olla omaan suoritukseensa tyytyväinen.

Ennen peliä 25-vuotias suomalaispakki totesi Ilta-Sanomille, että hän näkee kovan ottelun oman tasonsa testaamisena.

– Liverpool on tällä hetkellä paras seurajoukkue maailmassa. Otan pelin positiivisena haasteena, että nyt on mahdollisuus nähdä, missä menen. Tavoitteena olisi kuitenkin jonain päivänä pelata Liverpoolin kanssa samassa sarjassa, Valioliigassa, joten nyt voi jo vähän katsoa, olenko valmis, Uronen sanoi itsevarmasti.

Itsevarmuuteen oli aihettakin, sillä suomalainen oli yksi joukkueensa parhaista pelaajista keskiviikkoiltana.

Hän sai vastaansa vasemman pakin tontillaan Liverpoolin oikean laitahyökkääjän, supertähden Mohamed Salah’n, ja jätti tämän suurelta osin pimentoon.

Uronen katkoi oikea-aikaisilla puskuilla useamman korkean, Salah’ta tavoittelevan syötön ja keskityksen. Hän sijoittui hyvin peittäen läpisyöttömahdollisuudet ja kun liverpoolilaiset onnistuivat kerrankin tuikkaamaan tähtensä genkiläislinjasta läpi, Uronen spurttasi perään ja liukui pallon pois Salah’n nenän edestä.


Genkin taktiikka suurta ennakkosuosikkia vastaan oli yksinkertainen. Belgialaiset puolustivat tiiviisti ja heittivät pitkiä pystysyöttöjä nopeille hyökkääjilleen saaden näin useamman maalipaikan.

Heti viidennellä minuutilla Urosen oivaltava pitkä pallo vapautti Ally Mbwana Samattan läpiajoon, mutta hyökkääjän laukaus leijui pahasti ohi.

Liverpoolin Alex Oxlade-Chamberlain puolestaan oli tehotuulella. Heti toisella peliminuutilla hän laukoi 20 metristä pallon sentintarkasti alakulmaan ja 57. minuutilla hän sijoitti röyhkeän, kierteisen ulkosyrjävedon yläriman alle.

Ottelun lopussa Salah näytti kuitenkin laatunsa. Ensin hän syötti Sadio Manén maalintekoon 77. minuutilla ja kymmenen minuuttia myöhemmin hän väänsi itsensä toppareiden välistä läpi sijoittaen pallon maaliin. Tilanteet eivät menneet Urosen piikkiin, muttei hän ehtinyt niitä enää estämäänkään.

Aivan pelin lopussa Huuhkajien pakki koki illan parhaan hetkensä, kun hän valmisteli Genkin kavennusmaalin. Uronen varasti pallon James Milneriltä korkealla Liverpoolin puoliskolla, syötti Dieumerci Ndongalalle, joka vapautti Stephen Odeyn maalintekoon.

Uronen saa olla testiinsä tyytyväinen. Hänen kehityksensä kulkee lupaavasti, ja jonain päivänä tie Belgiaa suurempaan liigaan todennäköisesti aukeaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt