Lukas Hradecky kertoi harhasyötöstään ja pettymyksestään Mestarien liiga -debyyttinsä jälkeen: ”En ala itkeä itseäni uneen”

Julkaistu:

Mestarien Liiga
Pettymykseen päättyneen Mestarien liiga -debyyttinsä jälkeen Lukas Hradecky kiersi kaikkien mikrofonien edessä kertomassa suoraselkäisesti katkerasta hetkestään.
Huuhkajat-vahti antoi Lokomotiv-ottelun 37. minuutilla harhasyötön, jonka moskovalaishyökkääjä pääsi katkaisemaan ja ampumaan suoraan 1-2-voittomaalin Leverkusenin tyhjään verkkoon.
Pettymys näkyi hyvin selvästi Lukas Hradeckyn olemuksesta, eikä hän sitä kiistänytkään:

– Kyllähän tässä ottaa päähän, muttei voi mitään, matka jatkuu. Pelaan kaudessa varmaan tuhansia syöttöjä, ja toivottavasti tämä oli tähän kauteen viimeinen tuollainen virhe. Näitä voi tulla. Elämä jatkuu, Hradecky sanoi BayArenalla Ilta-Sanomille.


Harhasyöttöön johtaneessa tilanteessa hän ei nähnyt syöttöä katkaissutta moskovalaispelaajaa, Dimitri Barinovia, joka oli ensimmäisen prässääjän takana.

– Minulla oli selkeä missio pelata pallo Julian Baumgartlingerille. Ensimmäisen prässääjän näin, mutten nähnyt toista. Hän hiipi aika ovelasti palloon, arvasi mitä hain. Ja sitten hän, piru vie, rankaisi siitä. Ei se ollut ihan helppo pallo laittaa sisään, Hradecky kuvaili, ja lisäsi:

– En tiedä, olinko kuitenkin hermostunut. Oliko se sekoitus euforiaa ja hermostuneisuutta. No, ei se virhe muuta pelitapaani ollenkaan. Leuka pysyy ylhäällä ja pelitapa pysyy samana.

Hradecky ei olisi Hradecky, jos hän ei kääntäisi epäonnistumistakin positiiviseksi. Huuhkajat-vahdin vahvuus on aina ollut hänen kykynsä katsoa eteenpäin ja päästä yli pettymyksistä.

– Ovathan nämä tietyllä tapaa opettavaisia hetkiä. Yritin olla kuin ei mitään olisi tapahtunut, jatkoin syöttöjen antamista tavalliseen tapaan. Se on paras lääke, hän arveli.
Kohtalokkaan virheen jälkeen Leverkusenin fanit osoittivat tukensa suositulle suomalaisvahdille laulamalla tämän nimeä. Se lohdutti Hradeckya, kuten hän myönsi:

– Kyllä se oli kiva huomata. Kaikki me ollaan ihmisiä. Aina tuollaiset auttaa.

Hradeckyn virhe johtui epäsuorasti myös valmentajan Peter Boszin pelitavasta, jossa maalivahdin halutaan pelaavan hyvin paljon jalalla, ja ennen kaikkea lyhyitä syöttöjä maata pitkin omille pelaajille. Sellaiset syötöt ovat tietysti riskialttiimpia kuin kauas heitetyt, korkeat pallot.

– Eihän tämä ole helpoin pelitapa maalivahdille. Tähän asti on sujunut hyvin, mutta tulen tekemään jatkossakin virheitä, ja joistain niistä rankaistaan, joistain ei. Maalivahti on tietysti vähän epäkiitollisessa asemassa. Jos hyökkääjät menettävät pallon, siitä ei kukaan huutele, Hradecky sanoi.

Hänen kauan odotettu Mestarien liiga -debyyttinsä sai näin valitettavasti karvaan jälkimaun.

– Totta kai oli hienoa kuunnella hymni ja nähdä kaikki tsämppärimainokset, ne kuuluu asiaan. Mutta se harhasyöttö vähän taannuttaa tätä tunnelmaa. Sääli, vaikka oli hieno hetki kyllä, Hradecky kertoi, ja myönsi, että Leverkusenin mahdollisuudet jatkopaikkaan lohkosta saivat heti ison kolauksen.

– Tämä oli matsi, joka me haluttiin voittaa. Jatkoon pääsyä ajatellen homma tuli nyt vähän haasteellisemmaksi. Näitä voi kuitenkin sattua, ei Lokomotiv mikään lastentarhajoukkue ollut.

Pettyneeltä BayArenalta lähti kotiin alakuloinen mies, joka aikoi kuitenkin nollata hieman tilannetta juomalla oluet peliä katsomaan tulleen isänsä kanssa ja ”jutella jostain ihan muusta”.

– En tiedä, tuleeko tänään uni ihan heti. Mutta kun annan ekan hyvän syötön huomenna treeneissä ja lauantaina pelissä, sitten tämä on viimeistään unohdettu. Näitä matseja on kuitenkin vielä niin paljon ja meillä on tärkeä syksy Huuhkajien kanssa. En ala itkeä itseäni uneen, Hradecky totesi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt