FC Barcelonan teinisensaatio Anssumane Fati ihastuttaa – 16-vuotiasta povataan Leo Messin manttelinperijäksi

Julkaistu:

Mestarien liiga
Anssumane Fatista voi tulla Mestarien liigan historian nuorin maalintekijä.
Jalkapallo on maalintekopeli.

Vanha klisee pätee tulevalla kaudella jalkapallon Mestarien liigassa, mikäli vedonlyöntiyhtiöiden arviot tulevan kauden mestarista pitävät paikkansa.

Tiistaina alkavan kilpailun suurimmat suosikit ovat 16 kertaa alkukauden viidessä ottelussa osunut Manchester City, viime kauden mestari Liverpool (15 maalia/5 ottelua) ja Espanjan liigassa maaliverkkoja venyttänyt Barcelona (12/4).

Cityn lohkovoitto Atalantan, Shahtarin ja Dinamo Zagrebin joukosta pitäisi olla ennakkoon selvää. Yhtä lailla suosikki lohkovoittajaksi on Liverpool, joka kohtaa Napolin, Salzburgin ja Jere Urosen edustaman Genkin.

– Juhlimme viime kaudella Mestarien liigan voittoa, mutta tiesimme heti, että tämä on vasta alkua, Liverpoolin puolustaja Trent Alexander-Arnold kuvaili seuran verkkosivuilla.

– Lähes jokainen pelaajistamme on pelipaikallaan maailman eliittiä, vaikka kukaan ei ole saavuttanut täyttä potentiaaliaan. Se on jännittävää, Alexander-Arnold sanoi.

Messin manttelinperijä

Barcelonan, Dortmundin ja Italian liigaa johtavan Interin F-lohko on nimetty yksimielisesti kovimmaksi lohkoksi. Slavia Prahan jatkopaikkaan jättiläisten seassa uskovat hädin tuskin joukkueen pelaajat itse.

Barcelonan 16-vuotiaasta Anssumane Fatista tulee Mestarien liigan historian nuorin maalintekijä, mikäli hän onnistuu maalinteossa ennen toukokuussa pelattavaa loppuottelua.

Kolmessa liigaottelussa Fati on osunut kahdesti ja ottanut loukkaantuneen Lionel Messin paikan.

Fatia on kuvailtu lupaavimmaksi Barcelonan pelaajaksi sitten Messin.

– Haluamme hänen huomaavan, kuinka paljon tällä tasolla pitää tehdä töitä. Hänellä on vielä enemmän annettavaa, Barcelonan valmentaja Ernesto Valverde sanoi AFP:lle.

Fati on tiistaina Dortmund-ottelun alkaessa 16 vuoden ja 322 päivän ikäinen. Nykyinen ennätyksen haltija Peter Ofori-Quaye teki vuonna 1997 maalin 17 vuoden ja 195 päivän ikäisenä.

Hradecky kovassa paikassa

Mestarien liigassa ennakkosuosikin asema on usein selkeä. A-lohkossa PSG ja Real Madrid vaikuttavat ylivoimaisilta, kuten Bayern München ja Tottenham B-lohkossa.

Lukas Hradeckyn edustama Leverkusen yrittää horjuttaa Mestarien liigan kaikkien aikojen parhaan maalintekijän Cristiano Ronaldon tähdittämää Juventusta ja kesällä siirtoennätyksensä rikkonutta Atletico Madridia.

Mestarien liigan karuja tasoeroja kuvaa Manchester Cityn C-lohko. Dinamo Zagreb on voittanut Kroatian liigan 13 kertaa edellisten 14 kauden aikana, mutta kerännyt samassa ajassa vain neljä pistettä Mestarien liigan lohkovaiheen otteluissa.

Todellinen taisto Euroopan herruudesta alkaa vasta helmikuussa, kun lohkovaiheessa pelanneista 32 joukkueesta 16 aloittaa pudotuspelit.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt