HJK otti yhden historiansa suurimmista voitoista – ”Naureskelimme, millainen ero tässä oli Vepsu-peliin”

Julkaistu:

Mestarien liiga
Veikkausliigan jumbo ei kaatunut, mutta Mestarien liigassa pelannut Crvena zvezdan kaatui. Se ei riittänyt HJK:lle.
Sunnuntaina HJK ei onnistunut voittamaan kotikentällään Veikkausliigan jumbojoukkuetta Vaasan Palloseuraa.

Kolme päivää myöhemmin se otti yhden historiansa suurimmista voitoistaan kaatamalla Crvena zvezdan Mestarien liigan toisella karsintakierroksella 2–1 Sebastian Dahlströmin ja Riku Riskin maaleilla.

Crvena zvezdan, joka vielä viime syksynä yllätti Mestarien liigassa Liverpoolin, joka puolestaan voitti koko kilpailun.

Jalkapallo on ihmeellinen ja joskus kovin ristiriitainen peli. Ristiriitaiset olivat HJK:n pelaajien tunnelmatkin voiton jälkeen, sillä joukkue putosi Mestarien liigan karsinnoista.

Europelit jatkuvat kuitenkin jo ensi torstaina Euroopan liigan karsinnoilla ensi torstaina.

– Vaikka se ei ole hauska asia, naureskelimme, millainen ero tässä oli vaikkapa Vepsu-peliin. En osaa sanoa, mistä se johtuu, mutta jätkillä riittäisi kapasiteetti ja draivi. Meidän on pakko tuoda se Veikkausliigaan, jossa olemme viidensiä tai jotain, HJK:n puolustaja Nikolai Alho sanoi Mestarien liigasta putoamisen jälkeen.

Alhon vastauksetkin olivat jokseenkin skitsofreenisia, sillä pelistä oli löydettävissä paljon hyvää, vaikka mahdollisuus jatkopaikasta hukattiin.

– Totta kai voitto tuntuu hyvältä. Varsinkin kun olemme pelanneet heikompia pelejä Veikkausliigassa. Se on ärsyttänyt.

– Harmittaa, että emme menneet jatkoon. Pari maalia omiin vieraissa tuntui silloin pahalta, mutta nyt tuntuu vielä pahemmalta. Elämä on, Alho filosofoi.

Avausosa Belgradissa ja loppuhetkien toinen takaisku eivät antaneet paljon toivoa HJK:lle, mutta kymmenen minuutin ajan se kyti – melkein jopa roihusi.

Toisen puoliajan alussa Sebastian Dahlström riisti pallon ja malttoi kuljettaa lähemmäs ja lähemmäs maalia ennen kuin laukoi. Kenties hän etsi vielä syöttöpaikkaa. Sitä kukaan ei voinut kysyä Dahlströmin livettyä toimittajien huomaamatta paikalta ottelun jälkeen.

Alho ylisti keskikenttämiehen suoritusta tämän puolesta.

– Ihan huikea. Ihan huikea. Ei ei ei, ihan huikea. Viimeistely oli hieno, mutta se askelharhautus ja miten se meri aukesi hänen edessään, Alho huokaili.

– Olen sanonut Dalelle (Dahlström), että vedä enemmän. Hänkin syöttelee aina vielä siinä 16 metrin rajalla. Alkukaudesta Dale ei vedellyt, mutta pitää vedellä enemmän. Välillä tapahtuu näin.


HJK:n pyristely jatkopaikasta päättyi kymmenen minuuttia myöhemmin, kun se nosti Evans Mensahia yhä ylemmäs jättäen Alhon pulaan laidalleen.

– Tänään päätimme, että hyökkäämme enemmän. Minunkin roolini oli paljon hyökkäävämpi. Jouduin aika paljon ravaamaan edestakaisin. Yritimme työntää Evansia (Mensah) ylös ja olin sitten melko yksin siellä.

– Niiden tasoitusmaalissa kärsivällisyys vähän loppui. Lähdin ulos linjasta ottamaan pallollista pelaajaa. Puhuimme koko viikon, että kun Marko Marinilla on pallo, hän kyllä tekee taikoja.

HJK katkaisi neljän voitottoman ottelun putken, mutta taistellakseen Suomen mestaruudesta sen pitää saada itsestään irti samalla tavalla kuin Crvena zvezdaan vastaan.

– Veikkausliigassa pelimme menevät liian helposti sellaiseksi läpsyttelyksi. En tiedä, mistä se johtuu, vaikka siitä on paljon puhuttu, Alho sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt