HJK ison urakan edessä illalla – miten ihme jatkopaikan eteen tehdään?

Julkaistu:

Mestarien liiga
HJK on kahden maalin takamatkalla klo 19 alkavassa ottelussa.
HJK:n jatkopaikka Mestarien liigan karsinnassa olisi yksi kaikkien aikojen venymisistä joukkueen hävittyä ensimmäisen osaottelun Crvena zvezdalle eli Belgradin Punaiselle tähdelle Belgradissa 0–2.

Lopputulos oli epäonninen, sillä serbialaiset iskivät toisen osumansa ottelun lisäajalla. Sitä ennen kotiyleisö oli buuannut ja viheltänyt isäntien esitykselle melkein kymmenen minuutin ajan.

HJK yritti Belgradissa estää Crvena zvezdaa eli Punaista tähteä antamasta keskityksiä, mutta siinä joukkue ei onnistunut. Varsinkin Mirko Ivanic piti HJK:n vasenta laitaa ajoittain pilkkanaan. Hänet pitää saada kuriin.

Tähtipelaaja ja kapteeni Marko Marin tulee mielellään muodostamaan laidalle ylivoimatilanteita Ivanicin kanssa, mihin HJK:n pitää keksiä lääkkeitä.

Mahdolliset keskitykset pitää purkaa paremmin pois kuin Belgradissa. Niistä kotijoukkue iski molemmat maalinsa.

Crvena zvezda prässää epäyhtenäisesti, joten se on ohitettavissa rohkeasti syöttelemällä.

Serbialaisten puolustuslinja pelasi Belgradissa melko ylhäällä, joten tuulennopeilla Riku Riskillä, Evans Mensahilla ja Ivan Tarasovilla on eväitä voittaa juoksukisoja.

HJK:n ei kannata hätäillä, sillä joukkueella on 90 minuuttia aikaa kuroa eroa umpeen. Yksikin Crvena zvezdan maali tarkoittaisi, että HJK:n pitää tehdä neljä maalia.

Tekonurmi suosii HJK:ta, sillä serbit ovat tottuneet pelaamaan luonnonnurmella. Belgradissa kotijoukkue ei ottanut ollenkaan kentällä lämpöä, mikä on erikoista. Helsingissä mahdollisuutta kenttään tutustumiseen ei jätetä käyttämättä.

Serbiasta on tulossa Helsinkiin noin 200 kannattajaa. Heitä odotetaan saapuvan myös Suomesta ja muualta Euroopasta.

Paikkoja vieraskannattajille on varattu kaikkiaan noin 500.

Ottelu alkaa keskiviikkona kello 19. IS seuraa sitä hetki hetkeltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt