Tyly loppu synkensi HJK:n pelaajat Belgradissa – uskovat ihmeeseen kotiottelussa: ”Ei tuo mikään ihan älytön jengi ole”

Julkaistu:

Mestarien liiga
2–0-tappio jätti HJK:n synkkään asemaan Mestarien liigan toisella karsintakierroksella.
Belgradin Punainen tähti teki Marakanan keskiviikko-illassa tarvittavan. Belgradilaisten 2–0-voitto Mestarien liigan karsintojen toisella kierroksella tarkoittaa sitä, että HJK:n pitää venyä ensi viikolla Töölössä suoranaiseen ihmeeseen, jos se mielii otteluparista jatkoon.

Punainen tähti iski 2–0-osuman tylysti ottelun viimeisellä varsinaisella peliminuutilla.

– Jää harmittamaan aika paljon tuo toinen maali. 1–0 on kuitenkin aika eri tulos kuin 2–0, vaikka ei tuo nyt mahdottomuus kotona ole, HJK:n Sebastian Dahlström harmitteli loppuhetkien käännettä.

Dahlström jaksoi kuitenkin uskoa, että ottelupari ei ole vielä ratkennut.

– Ei matsi missään nimessä ole vielä ohi, pelattu on vasta puoliaika.

– Muuten sellainen fiilis, että kyllä meillä mahdollisuudet vielä himassa on. Ei tuo mikään ihan älytön jengi ole.

Laitapuolustaja Nikolai Alho oli joukkuekaverinsa kanssa samoilla linjoilla.

– Harmittaa nyt, mutta positiivisin mielin. Toinen peli vielä jäljellä ja mulla on aikaisempiakin kokemuksia siitä, että himassa tekonurmella on vähän eri peli. Toivottavasti tulee täysi stadion ja kannustusta. Pari maalia pitää tehdä, hän sanoi IS:lle.

– Toisella puoliajalla paransimme ja saimme pidettyä palloa. Pääsimme niiden ensimmäisen prässilinjan ohi, mutta aika vaikeaa oli murtautua selustaan. Siihen ei oikein ollut tänään keinoja, Alho jatkoi.

Belgradilaiset hallitsivat palloa läpi ottelun, eikä HJK löytänyt keinoja arvokkaan vierasmaalin hakemiseen. Kotijoukkueen tasainen painostus tuotti tulosta 27 minuutin pelin jälkeen, kun belgradilaisseuran ghanalaishyökkääjä Richmond Boakye puski kotijoukkueen 1–0-johtoon.

Toisen puoliajan alkuhetkillä HJK sai pari puolikasta paikkaa, mutta sen enempää ei Belgradin illassa ollut tarjolla.

Maalin tappio olisi jättänyt Töölöön vielä kohtuulliset asetelmat, mutta Milan Pavkovin varma viimeistely Henri Toivomäen heikon purkuyrityksen jälkeen varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla oli raskas kolaus jatkohaaveille.

Toinen osaottelu pelataan Töölön jalkapallostadionilla ensi viikon keskiviikkona. Jos HJK ei onnistu nousemaan voittoon, jatkuvat sen europelit Euroopan liigan karsinnoissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt