HJK on keskiviikkoiltana hurjassa paikassa – tuore hankinta suunnittelee jo lähtevänsä takaisin ulkomaille: ”Aion tehdä pukit”

Julkaistu:

Mestarien liiga
Veikkausliigaan kuuden vuoden kierrokseltaan palannut Tim Väyrynen haluaa tehdä saman, mitä Teemu Pukki teki HJK:ssa.
– Pitkästä aikaa! Tim Väyrynen huikkaa belgradilaisessa hotellissa, jossa HJK valmistautuu keskiviikkoiseen jalkapallon Mestarien liigan karsintaan serbialaista Crvena zvezdaa eli Punaista tähteä vastaan.

Toden totta. Edellinen kohtaaminen taisi olla Hongan klubirakennuksessa 2013.

Vähän sen jälkeen Väyrynen voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden, ja hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi. Kohta seurasi yllätyskauppa Dortmundin organisaatioon.

Läpimurto ei onnistunut, joten espoolaiskärki siirtyi Dynamo Dresdeniin, jatkoi Hansa Rostockiin ja lopulta vielä hollantilaiseen Roda JC:hen ennen paluutaan Veikkausliigaan.

Suomeen 26-vuotias Väyrynen on tullut vain hakemaan uutta ponnahduslautaa, vaikka sopimus HJK:ssa kattaa myös ensi kauden.

– Aion tehdä “pukit” eli pelata hyvin HJK:ssa, tehdä paljon maaleja ja lähteä takaisin ulkomaille, hän sanoo itsevarmasti.

Väyrystä on huhuiltu jo aiemminkin HJK:hon, mutta nyt hetki tuntui oikealta. Jonkin verran valinta sapettaa Espoossa.

– Sen ymmärrän hyvin, jos näin on. Tilanne oli se, että koin tämän parhaaksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi. Nyt pelaan HJK:lle. Tämä on futista ja tähän kuuluu erilaiset asiat. Näin tällä kertaa.


Taakseen hän ei halua juuri katsella, vaikka ammattilaisen elämä ei aina ollut auvoisaa.

– Välillä oli tosi huikeaa ja välillä todella huonoa. Aina ei ollut helppoa. Jotkut asiat olisivat voineet mennä paremmin, ja joitain seuravalintoja olisin voinut tehdä eri tavalla. Niitä on turha jossitella. Olen erittäin kiitollinen, että saan pelata jalkapalloa. Tämä on maailman paras ammatti.

Väyrysen mukaan häneen on tarttunut maailmalla kovuutta, minkä lisäksi on käynyt entistä selvemmäksi, että jalkapallo on juuri sitä, mitä hän tykkää kaikista eniten tehdä.

– Haluan näyttää, että olen parempi pelaaja kuin lähtiessäni. En tykkää siitä sen enempää puhua, sillä se on ihan turhaa. Haluan näyttää sen kentällä.

Parempi kuin lähtiessään on paljon luvattu, sillä Väyrynen takoi Hongan paidassa 2013 peräti 17 veikkausliigaosumaa. Kauden jälkeen hän nousi Suomen A-maajoukkueeseen.


HJK:n hyökkääjät eivät ole tällä kaudella olleet kovinkaan suuri uhka vastustajille, minkä vuoksi Väyrysen harteille asetellaan isoa maalintekotaakkaa.

Saappaatkin ovat suuret, sillä Alfredo Morelos ja Klauss tekivät tuhoisaa jälkeä edellisillä kausilla. Paineita Väyrynen ei tunnusta ottavan.

– Mikäs tämän parempaa? HJK on iso seura ja vaatimustaso korkea. Olen erittäin valmis siihen.

Paineisiin Väyrynen on maailmalla ehtinyt jo tottua.

– Olenhan minä Saksassakin pelannut isoissa seuroissa kymmenien tuhansien katsojien edessä. Dynamo Dresdenissä oli yli 25 000 katsojaa joka pelissä. Korkeat odotukset eivät ole mikään uusi asia. Tähän lajiin kuuluu, että fanit ja ympäristö odottavat paljon. Se kehittää koko hommaa.

Belgradin Stadion Crvena zvezdalla eli ns. Marakanalla kotiyleisön odotukset voitolle ovat illalla suuret.

– Meillä on loistava yllätysmahdollisuus rohkealla ja ennakkoluulottomalla pelaamisella. He pitävät itseään Mestarien liigan joukkueena, ei karsintajoukkueena. Fanit ovat varmasti äänekkäitä, mutta jos kotijoukkueen peli ei kulje, kritiikkiä tulee nopeasti, Väyrynen ennakoi.

Punaisen tähden ja HJK:n välinen 1. osaottelu alkaa keskiviikkona kello 21.45.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt