Lassi Lappalainen oli HJK:n sankari Mestarien liigassa, vaikeni unelmasiirrosta – ”Sen saa sitten nähdä”

Julkaistu:

Mestarien liiga
Lassi Lappalainen teki kaksi maalia, kun HJK löi Färsaarten mestarin.

HJK–HB Torshavn 3–0 (2–0)

HJK on harvoin aloittanut eurotaivaltaan yhtä kylmissä olosuhteissa kuin tiistaina.

Telia 5G Areenalla osa katsojista kaivoi esiin peräti lapasia, niin kylmä viima Töölössä puhalsi.

HJK:n pelaajien ja kannattajien onneksi laitahyökkääjä Lassi Lappalainen oli kuitenkin tulikuuma.

Lappalainen, 20, viimeisteli kaksi maalia Färsaarten mestarin HB Torshavnin verkkoon, ja kun Klubin irlantilaissuomalainen laitapakki Daniel O’Shaughnessy osui Lappalaisen maalien välillä, HJK pääsee ensi viikolla levollisin mielin matkustamaan vierasotteluun.

– Vastustaja ei saanut vierasmaalia, joten 3–0-johto on tosi turvallinen, Lappalainen sanoi.


HJK hallitsi ottelun alkua täysin, ja Lappalainen pääsi 21. peliminuutilla karkaamaan maalintekoon ikätoverinsa Kaan Kairisen läpisyötöstä.

– Otin ehkä vähän huonon haltuunoton, mutta näin topparin tulevan kohti. Minun piti kääntää vasurille ja sitten vain harjasin pallon taka-alakulmaan. Se meni veskan jalan ohi. Ei sen kummoisempaa, Lappalainen kuvaili osumaansa.
Pian johtomaalin jälkeen HJK kärsi pahan takaiskun. HB:n kapteeni Jogvan Roi Davidsen pääsi Lappalaisen kehnon taaksepäinsyötön jälkeen haastamaan kotijoukkueen topparia Faith Friday Obiloria.

Davidsen pani pallon Obilorin ohi ja juoksi sitten tätä päin. Erotuomari katsoi Obilorin estäneen vastustajaa tahallaan ja nosti jykevälle nigerialaiselle pelin toisen keltaisen kortin.

– Pitää ottaa itse vähän syytä siitä punaisesta. Tuollaisia syöttöjä ei saa tulla, Lappalainen sanoi.


Hän paikkasi virheensä kovalla työllä ja toisella jaksolla tekemällään viimeisellä niitillä. Lappalainen karvasi pallon pois vastustajilta ja eteni maalipaikkaan.

– Toppari ehkä lähti haistelemaan syöttöä Dalelle (Sebastian Dahlström). Sitten pääsin yksin läpi ja nostin pikkuchipin maalivahdin yli. Se onnistui ihan hyvin, Lappalainen kuvaili.
Nopeajalkainen Lappalainen on tänä vuonna noussut Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan luottopelaajien joukkoon. Suomen edellisessä EM-karsintaottelussa Liechtensteinia vastaan hän oli aloituskokoonpanossa ja syötti Benjamin Källmanin 2–0-maalin.

– Lassi on vaarallisimmillaan niissä hetkissä, joissa hän pääsee juoksemaan laitapakin ja keskuspuolustajan väliin isoihin tiloihin, HJK päävalmentaja Toni Koskela kuvaili suojattiaan.


Koskela kehui Lappalaista maalien lisäksi myös kovasta työstä puolustussuuntaan.

Espoolaislähtöinen Lappalainen on Koskelalle hyvin tuttu pelaaja, sillä kaksikko teki yhteistyötä jo viime kaudella Rovaniemen Palloseurassa.

Lappalainen palasi HJK:hon täksi kaudeksi, kun hänen lainasopimuksensa Lapissa päättyi. Koskela seurasi perässä toukokuussa, jolloin HJK antoi potkut Mika Lehkosuolle ja osti Koskelan RoPSista uudeksi päävalmentajakseen.

Kovin pitkään Koskela ei välttämättä pääse nauttimaan Lappalaisen palveluksista. Italian Serie A:n Bologna on ollut kiinnostunut hankkimaan lahjakkuuden riveihinsä.

Mikä on siirron tilanne tällä hetkellä, oletko mukana koneessa, kun HJK matkustaa Torshavniin?

– En halua kommentoida vielä tähän. Sen saa sitten nähdä, Lappalainen vastasi.

Jos HJK selviää toiselle karsintakierrokselle, se kohtaa seuraavaksi voittajan otteluparista Suduva–Belgradin Punainen tähti. Joukkueiden ensimmäinen osaottelu päättyi tiistaina Liettuassa 0–0.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt