Mykistävät kuvat: Mestarien huikea kotiinpaluu – sadattuhannet juhlivat Liverpoolia voittoparaatissa

Julkaistu:

Mestarien liiga
Mestarien liigan voittanut Liverpool teki kunniakierroksen kotikaupungissaan avobussilla, tervehti fanejaan ja esitteli voittopokaalia.
Liverpoolin jalkapallojoukkueen kotiinpaluu Madridista voitokkaan Mestarien liigan finaalin jälkeen on ollut yhtä juhlaa.

Joukkue löi lauantai-iltana loppuottelussa Tottenhamin 2–0 ja matkusti kotiinsa Merseysidelle sunnuntaina.

Perillä Liverpoolin kaupungissa sunnuntaina alkuillasta ohjelmassa oli liki kolme tuntia kestänyt paraatikierros kaksikerroksisella avobussilla.

Joukkue esitteli isoa voittopokaalia ja tervehti katujen varsille kerääntyneitä fanimassoja, jotka osoittivat suosiotaan mestareille.

Paraatia oli kerääntynyt seuraamaan lehtitietojen mukaan satojatuhansia ihmistä.


– Tämä on mahtavaa, aivan uskomatonta. Näkee, mitä tämä voitto merkitsee seuralle ja ihmisille. Uskon, että lisää tällaista on vielä tulossa (tulevaisuudessa), Liverpoolin toppari Virgil van Dijk sanoi seuransa tv-haastattelussa bussissa.

Myöhemmin van Dijk tarttui itse mikrofoniin ja haastatteli joukkuekavereitaan, esimerkiksi keskikenttäpelaaja Georginio Wijnaldumia.

– Tätä tunnetta on vaikea pukea sanoiksi. Tämä täytyy kokea itse. Ilmiömäistä nähdä täällä näin paljon väkeä. Tuolla on ihmisiä isoäideistä isoisiin ja vauvoihin. Mikä seura tämä onkaan, läpeensä onnellinen Wijnaldum sanoi.

Osa matkan varrelle saapuneista faneista oli kiivennyt talojen katoille, puihin, liikennemerkkien ja pysäkkikatosten päälle saadakseen mahdollisimman hyvän näköalan sankareistaan.

Liverpoolin pelaajat olivat pukeutuneet punaisiin pelipaitoihin, jonka selkiä koristi numero kuusi ja teksti ”Euroopan mestarit”.

Numero viittasi siihen, että Liverpool voitti eurooppalaisen seurajalkapallon himoituimman pytyn jo kuudennen kerran. Edelliset mestaruudet irtosivat 1977, 1978, 1981, 1984 ja 2005.

Neljässä ensimmäisessä mestaruudessa kilpailu tunnettiin vielä nimellä Euroopan cup. Kaksi viimeisintä on tullut Mestarien liigan aikakaudella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt