Tämä halaus oli tunnetta täynnä – Liverpoolin kapteeni omisti voiton syöpähoidoista toipuneelle isälleen

Julkaistu:

Mestarien liigan finaali
Jordan Hendersonin ja hänen Brian-isänsä tunteikas halaus Madridissa kosketti laajalti.
Sunderlandin alueella poliisina toiminut Brian Henderson vei 10-vuotiaan poikansa seuraamaan Manchesterissä pelattua Mestarien liigan loppuottelua keväällä 2003. Ottelussa olivat vastakkain italialaisseurat Juventus ja AC Milan. Peli, virallinen hymni ja kiihkeä tunnelma tekivät vaikutuksen piskuiseen Jordan-poikaan.

– Haluan pelata itsekin joskus Mestarien liigan finaalissa, poika virkkoi isälleen The Sun -lehden mukaan.

Jordan Hendersonista kasvoi pelimies ja Liverpoolin kapteeni. Vuosi sitten hänen unelmansa toteutui punapaitojen selviytyessä maanosan ykköskilpailun huipentumaan. Silloin Real Madrid oli parempi, mutta eilen Liverpoolia ei pysäyttänyt mikään. Henderson pääsi nostamaan Mestarien liigan voittopokaalin valtaisan kannattajajoukon edessä Atletico Madridin kotistadionilla.

Kyyneleet virtasivat

Ottelun päätyttyä nähtiin tunteikas episodi, kun Henderson käveli katsomoa kohti tervehtiäkseen isäänsä. Kaksikon halaus oli lämmin ja kesti kauan. Videokuvien perusteella kyyneleet virtasivat vuolaasti puolin ja toisin.
Lehdistötilaisuudessa kippari kertoi omistavansa mestaruuden isälleen.

– Uskomatonta, unelmani toteutui. Hän vei minut aikanaan Old Traffordille katsomaan loppuottelua ja minä sanoin pelaavani joskus finaalissa.

Brian Henderson on ollut poikansa suuri tukija, mutta viisi vuotta sitten hän joutui itse muiden tuettavaksi. Kurkkusyöpä vaati kovia hoitotoimenpiteitä. Poliisimies ei halunnut poikansa näkevän itseään hauraana, ja pyysi tätä jättämään sairaalavierailut väliin.

– Hän on ylpeä mies eikä hän halunnut minun näkevän itseään kovien hoitojen jälkeen, Henderson kertoi viime vuonna.

Hoidot tehosivat, ja Brian Henderson pystyi jatkamaan normaalia elämää – jos valioliigatähden vanhemmat sellaista ylipäätään pystyvät Liverpoolissa elämään.

Isä oli Madridissa paikalla, mutta hän ei ollut ollenkaan varma merseysidelaisten voitosta.

– Ottelun kulku viittasi 1–1-tasapeliin ja jatkoaikaan, Henderson sanoi Optus Sport -sivuston haastattelussa.

Kesä pelastettu

Hän kertoi jännittäneensä muiden Pool-fanien tavoin ja tunteneensa ylpeyttä ottelun päätyttyä punapaitojen juhliin.

– Se oli hyvin tunteikasta, eikä kyyneleiden virtaa voinut padota. Siinä vain alkoi täristä, tarrata vaimoon, miniään tai keneen tahansa ympärillä iloinneeseen kannattajaan.

Brian Hendersonin mukaan mestaruuden valtaaminen pelasti perheen kesän.

– Jos he eivät olisi voittaneet loppuottelua, Jordanilla olisi ollut kurja kesä, mutta nyt hän voi nauttia loistavasta kesästä lapsiensa kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt