Tottenham-luotsi purki sanoiksi Mestarien liigan tappion – ”Se tilanne muutti koko pelin”

Julkaistu:

Tottenhamin leirissä iloittiin hienosta kaudesta, vaikka Mestarien liigan finaalissa tulikin takkiin Liverpoolilta.
Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino oli ylpeä joukkueestaan, vaikka lontoolaisryhmä taipuikin Liverpoolille jalkapallon Mestarien liigan loppuottelussa. Tottenham pelasi ensimmäistä kertaa Mestarien liigan finaalissa ja koki shokkialun, kun Liverpool sai heti ottelun alussa pilkun ja Mohamed Salah laukoi punapaidat johtoon.

– Ei sitä koskaan usko että on jo minuutin pelin jälkeen tappiolla 0–1. Se tilanne muutti paitsi suunnitelmamme, myös koko pelin dynamiikan, Pochettino sanoi.

Tottenham oli toisella puoliajalla pelillisesti hallitseva osapuoli, mutta ei saanut aikaiseksi tasoitusmaalia. Lopulta lontoolaisten taistelu katkesi käytännössä Divock Origin 87. minuutilla tekemään 2–0-maaliin.

– Olen hyvin ylpeä pelistämme, siitä kuinka taistelimme. Pelasimme toisella puoliajalla niin hyvin. Olen niin ylpeä, ei muuta sanottavaa, Pochettino totesi.
Omasta jatkostaan seurassa 47-vuotias argentiinalaisluotsi oli vaitonainen. Viisi vuotta Tottenhamia valmentaneen Pochettinon on kerrottu olevan Juventuksen ja Bayern Münchenin tähtäimessä. Hän vihjasi kuitenkin, että saattaisi haluta yrittää vielä uudestaan Tottenhamin kanssa.

– Kun käy läpi tällaisen kokemuksen, haluaa tehdä sen uudestaan. Toivon että voimme tehdä tämän uudestaan tulevaisuudessa.

Suuri edistysaskel seuralle

Tottenhamin pelaajatkin nostivat esiin positiivisia puolia. Harva uskoi ennen kautta, että Tottenham pelaisi Mestarien liigan finaalissa, mutta matkan varrella Pochettinon miehistö pudotti muun muassa valioliigamestari Manchester Cityn sekä tulikuuman Ajaxin.

– Olemme suoriutuneet erittäin hyvin tällä kaudella Mestarien liigassa. Seuralle on suuri edistysaskel päästä näin pitkälle, sanoi Tottenhamin ranskalaisvahti Hugo Lloris Uefa.comin mukaan.

– Tuollainen alussa saatu maali antoi heille paljon itseluottamusta.

Tottenham-puolustaja Jan Vertonghenin mukaan joukkue voi rakentaa itseluottamusta hienon kautensa avulla. Finaalitappio oli silti karvas.

– Tämä on vaikeata niellä. Yritimme kaikkemme toipuaksemme siitä (avausmaalista), mutta kun joutuu tappiolle 20 sekunnin jälkeen, Liverpool pystyy pelaamaan haluamallaan tavalla, Vertonghen sanoi.

– Tämä oli hyvin jännittävää ja hienoa kokea, mutta olisimme halunneet voittaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt