Kommentti: Liverpoolin rutiini ratkaisi

Julkaistu:

Mestarien liigan finaali
Tottenham maksoi loppuottelussa oppirahoja, kirjoittaa Juha Kanerva.
Mestarien liigan loppuottelu Atletico Madridin kotistadionilla päättyi ennakkoveikkailujen mukaisesti Liverpool FC:n juhliin. Punapaitojen johtoasema ei ollut missään vaiheessa varsinaisesti uhattuna, vaikka Tottenham hyökkäsi viimeisen vartin ajan yhdeksällä miehellä.

Jürgen Kloppin miehistö oli loppuottelussa jo viime kaudella, mutta hävisi kauden huipentumassa Real Madridille. Silloin Poolin etenemistä finaaliin pidettiin hyvänä saavutuksena, mutta tällä kaudella tappio olisi ollut valtava pettymys. Erityisesti sen takia, että matkalla loppuotteluun Liverpool antoi Leo Messin johtamalle Barcelonalle täystyrmäyksen kotistadionillaan Anfieldillä.

Myös päättynyt valioliigakausi jätti nälkää merseysidelaisten mieliin, kun Manchester City vei mestaruuden mitättömällä erolla. Madridissa punapaidat päättivät näyttää, että heistäkin on voittajiksi.

Tottenham ei ole ensimmäinen Mestarien liigan finaalissa debytoinut seura, joka kokee tappion ensi näytöksessä. Spursistä tuli kuudes peräkkäinen ensikertalainen, joka häviää finaalin. Samoin kävi Chelsealle 2008, Arsenalille 2004, Monacolle 2004, Leverkusenille 2002 ja Valencialle 2000.

Vaikka lontoolaisten valmentaja Mauricio Pochettino on erinomainen työssään, hänellä ei ole – ainakaan vielä – samanlaista rutiinia kuin monissa liemissä keitetyllä Klopilla. Saksalaista on moitittu ikuiseksi kakkoseksi, mutta sekin tarkoittaa kokemusta finaali-ilmapiiristä ja siihen valmistautumisesta.

Yksittäisiin pelaajiin finaali ei ratkennut. Toki Harry Kanen pelaamattomuus näkyi, eikä maajoukkueen tähtihyökkääjä ollut samassa tikissä kuin ennen loukkaantumistaan. Liverpoolin miehistöstä Mohamed Salah viimeisteli viileällä tavalla rangaistuspotkusta helpottavan johtomaalin, mutta ei muuten loistanut. Nälkää hänelläkin riitti. Vuosi sitten finaali päättyi loukkaantumisen puolen tunnin pelin jälkeen.

Liverpoolin toisen maalin iski vaihdosta peliin tullut Divock Origi, jolle onnistuminen oli satumainen teko. Kenialaistaustainen hyökkääjäkolossi on ollut toisen tai kolmannen kerroksen väkeä, ja hän on joutunut hakemaan vauhtia myös seuran reservijoukkueesta. Mutta kevään pudotuspeleissä hän on onnistunut erinomaisesti ja palkinnut valmentaja Kloppin luottamuksen.

Origin ansiosta loppuotteluun ja mestareihin saadaan myös pieni linkki Suomeen ja kotoiseen Veikkausliigaan. Hänen serkkunsa Arnold Origi vartioi HIFK:n maalia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt