Kivestuuletukselle tuli hintaa 20 000 euroa – tästä syystä Atlético Madridin Diego Simeone on hulluna ”kulkusiin”

Julkaistu:

Mestarien liiga
Atlético Madridin valmentaja Diego Simeone juhli erikoisella tavalla joukkueensa osumaa Mestarien liigan ottelussa Juventusta vastaan kolme viikkoa sitten.
Lempinimellä Cholo tunnettu Diego Simeone kääntyi kohti kotiyleisöä ja esitteli käsillään nivusiaan.

Pelin jälkeen hän selitti elettään lehdistötilaisuudessa. Viesti ei kohdistunut vastustajaan, vaan omaan joukkueeseen.

– Se tarkoitti sitä, että meillä riittää palleja. Todistin sen jo silloin, kun panin Diego Costan ja Koken avauskokoonpanoon kuukauden poissaolon jälkeen. Näissä peleissä pitää olla palleja ja niiden pitää näkyä kentällä, Simeone sanoi.
Euroopan jalkapalloliitto Uefa ei innostunut Simeonen kivesten esittelystä. Kattojärjestö aloitti asiasta tutkinnan, joka päättyi viime viikolla.

Tulos oli Simeonen, 48, kannalta kohtuullisen positiivinen. Hän ei saanut toimitsijakieltoa tiistai-iltana pelattavaan toiseen osaotteluun Juventusta vastaan, mutta joutui maksamaan 20 000 euron sakot.

Kyse ei ollut ensimmäinen kerta, kun argentiinalainen Simeone tuuletti kourimalla sukukalleuksiaan. Hän teki samoin pelaaja-aikoinaan, kun Lazio kohtasi Bolognan.

Vuonna 2014 Simeonen Atlético Madrid raivasi tiensä Mestarien liigan finaaliin kaatamalla Chelsean vieraskentällä. Pelin jälkeen Simeone sanoi näin:

– Haluan kiittää pelaajieni äitejä, sillä pelaajat syntyivät jättimäisten pallien kera.


Vaikka toistuvat puheet kulkusista kuulostavat suomalaisten korvaan oudoilta, kyse ei ole siitä, että Simeonen päässä viiraisi.

Latinokulttuurissa kivekset ovat rohkeuden ja urheuden symboli. Tosin kivesten avulla ilmaistaan monta muutakin asiaa.

Kuulu espanjalaiskirjailija Arturo Pérez Reverte kirjoitti vuonna 1998 kolumnin otsikolla Cuestión de cojones, jossa käytiin läpi kymmeniä eri asioita, joita sanalla cojones (kivekset) voi sanoa.

Esimerkiksi ihminen, joka on acojonado on peloissaan, kun taas cojonudo tarkoittaa täydellisyyttä ja cojones! yllätystä.


Tiistaina Juventuksen kotistadionilla Suomen aikaa klo 22 alkavan toisen osaottelun alla Simeone vaatii pelaajiltaan varmasti, että he pelaavat con cojones (rohkeasti) ja juoksevat de cojones (paljon).

Tehtävä Torinossa ei ole helppo, vaikka Atlético johtaakin neljännesvälierää ensimmäisen osaottelun jälkeen 2–0.

Vastassa on Mestarien liigan kaikkien aikojen maalikuninkaan Cristiano Ronaldon tähdittämä Juventus, joka varmasti tekee kaikkensa välttääkseen kaatumisen jo ensimmäiseen esteeseen.

Lisäksi Atléticolta puuttuu neljä tärkeää pelaajaa: Felipe Luis, Lucas Hernández, Thomas Partey ja Diego Costa.

– Rauhallisuus ja nöyryys ovat avainasemassa Juventusta vastaan, Simeone sanoi maanantaisessa lehdistötilaisuudessaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt