”Kuin Ajax ja Litmanen vuonna 1995” – Liverpoolista kajahti kovat kehut Real Madridin nöyryytyksen jälkeen

Julkaistu:

mestarien liiga
Ajaxin vakuuttava vierasvoitto on kerännyt kehuja.
Ajaxin vakuuttava 4–1-vierasvoitto Real Madridista jalkapallon Mestarien liigan pudotuspeleissä muistutti jalkapallomaailmaa amsterdamilaisjoukkueen 1990-luvun menestysvuosista.

– Ajax ja Tadic näyttävät samalta kuin Ajax ja Litmanen vuonna 1995, entinen huippupelaaja Jamie Carragher vertasi serbialaista Dusan Tadicia suomalaissuuruus Jari Litmaseen Twitterissä.

Ajax juhli sen edellistä Mestarien liigan voittoa 1995.

Litmanen oli Ajaxin mestaruuskaudella maalipörssin kakkonen kuudella osumallaan. Seuraavalla kaudella 1995–96 Litmanen teki yhdeksän maalia ja oli selvällä erolla Mestarien liigan paras maalintekijä ennen Alessandro Del Pieroa, Raulia ja Krzysztof Warzychaa (6). Hän osui myös loppuottelussa Juventusta vastaan, mutta torinolaiset olivat rangaistuspotkukisan jälkeen parempia.


Realia vastaan maalin ja kaksi maalisyöttöä tehtaillut Tadic kuuluu 30-vuotiaana Ajaxin nestoreihin. Hollantilaisen jalkapallon tulevaisuutta joukkueessa edustavat muun muassa parikymppiset keskikenttäpelaajat Frenkie de Jong ja Donny van de Beek sekä joukkueen kapteeni, puolustaja Matthijs de Ligt.

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijan Litmasen tähdittämässä 90-luvun Ajaxissa pelasi suuri joukko hollantilaishuippuja Edwin van der Sarin, Patrick Kluivertin ja Marc Overmarsin johdolla.

– Tämä sukupolvi on lähes yhtä vahva kuin vuoden 1995, mestarivalmentaja Louis van Gaal kommentoi Panenka-lehdelle helmikuussa.

Ajax joutuu menestyksen myötä todennäköisesti myyjän rooliin tulevilla siirtomarkkinoilla. De Jongin siirto Barcelonaan ensi kesänä on jo vahvistettu.

– On selvää, että meillä on hankaluuksia pitää nämä pelaajat yhdessä, nykyisin Ajaxin teknisenä johtajana työskentelevä Overmars kommentoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt