Kommentti: Real Madridin romahdus on pitkän lahoamisen lopputulos – Sergio Ramosin sanat paljastavat totuuden

Julkaistu:

Mestarien liiga
Real Madrid ei hävinnyt kaikkea viikossa. Mahalasku on antanut vain odottaa itseään, kirjoittaa Saku-Pekka Sundelin.
Real Madridin puolustajan Dani Carvajalin haastattelu tiistain Ajax-tappion jälkeen oli poikkeuksellisen rehellinen avautuminen jalkapallossa.

– Meillä on ollut paska kausi. Tämä on urani kamalin ilta. Olemme hävinneet kaiken viikossa, ja se on tapahtunut kotikentällä. He olivat parempia ja ansaitsivat jatkopaikan, Carvajal vuodatti.

Ensinnäkin syvä ihaileva kumarrus Ajaxille. Sen raikas ja nuorekas pelaaminen itseään niin paljon suurempaa Real Madridia vastaan oli vaikuttavaa. Amsterdamilaisten nuorista taitureista Frenkie de Jongista, David Neresista, Matthjis de Ligtista ja kumppaneista kuullaan vielä paljon.

Sitten takaisin Madridiin ja Carvajalin sanoihin. Avoimuudestaan huolimatta puolustaja oli väärässä. Ei Madrid hävinnyt kaikkea viikossa.

Putoaminen Espanjan cupista FC Barcelonaa vastaan kotikentällä, mestaruushaaveiden lopullinen hautaaminen samaista Barcelonaa vastaan kotikentällä ja Mestarien liigasta putoaminen Santiago Bernabeulla ovat tulosta pitkästä prosessista, jotka ovat ajaneet seuran tähän tilaan.

Viikon aikana ovat kadonneet ainoastaan väärät illuusiot.


Real Madrid oli ennen tätä kautta voittanut kolme peräkkäistä Mestarien liigaa, mikä on historiallinen saavutus. Aikakautta muistellaan tulevaisuudessa luultavasti yhtenä seuran parhaista.

Mestarien liigan voitot ovat olleet kuitenkin tekohengitystä heikossa kunnossa olevalle potilaalle.

Madrid oli selkeä ennakkosuosikki Espanjan liigan mestariksi viime kaudella, mutta se jäi kolmanneksi, peräti 17 pisteen päähän Barcelonasta.

Kiovan olympiastadionilla toukokuussa voitetusta Mestarien liigasta ei ollut kulunut monta minuuttia, kun Cristiano Ronaldo jätti jo seuralle jäähyväisiä.

Viisi päivää myöhemmin valmentaja Zinedine Zidane kertoi tarvitsevansa muutosta ja jättävänsä siksi paikkansa.

Kenties he kaipasivatkin muutosta, mutta toisenlaisenkin tulkinnan voisi tehdä. Real Madridin peliesitykset tällä kaudella sekä pelaajien julkiset kommentit muun muassa tähtipelaaja Gareth Balesta ovat antaneet viitteitä siitä, miten tulehtunut ilmapiiri joukkueessa on ollut.

Ronaldo ja Zidane eivät nähneet järkeä jatkaa Madridissa. Monien lähteiden mukaan kesällä palkattu Julen Lopetegui ei ollut ensimmäinen, toinen tai edes kolmas vaihtoehto Zidanen seuraajaksi.


Ykköskandidaatit välttelivät seuraa siinä tilanteessa, sillä jumaloitu Zidane oli ottanut horjuvasta rakennelmasta kaiken mahdollisen irti.

Joukkueen ikääntyvistä runkopelaajista Luka Modric, Toni Kroos, Sergio Ramos, Bale ja Marcelo pelaavat heikkoa kautta. Karim Benzema on onnistunut, mutta ei hän Ronaldon jättämää maalivajetta täytä.

Vasta 18-vuotias Vinicius Junior on ollut suurin ilonaihe, vaikka viime peleissä hänkin on osoittautunut enemmän junioriksi kuin voitokkaaksi. Hänestäkään ei ole iloa seuraavan kahden kuukauden aikana, sillä brasilialaisnuorukainen loukkaantui Ajaxia vastaan.

Melkoisella varmuudella valmentajaansa vaihtavassa seurassa on edessä iso remontti.

Sergio Ramosin sanat viime viikon El Clásicossa kertovat kaiken oleellisen. Vastoin pelaajien yleistä tapaa, Ramos jätti peittämättä suunsa kameroilta Barcelonan iskettyä 3–0-osumansa.

– Ei anneta niiden tehdä kuutta, Ramosin nähtiin sanovan.

Hän tiesi, miten ohuen langan varassa Madrid on jo pidemmän ajan roikkunut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt